Invigning i morgon torsdagen 27/9 hos Assemblin El i Älvdalen!

Jag fick för ett par dagarsedan kontakt med Fredrik Lindberg som är filialchef på Assemblin El Älvdalen, vilket är ett nyetablerat företag i vår kommun. Jag vill nu passa på att berätta lite kort för er om företaget samt informera om att de har invigning i morgon torsdag 27/9, i de nya lokalerna under Besparingen mitt i centrala Älvdalen. Till sist vill jag självklart även passa på att önska dem välkomna till Älvdalens kommun.Se hit! Invigningen är redan imorgon Torsdag den 27:e september


mellan 12-18Ni finner Assemblin El Älvdalen på Dalgatan 99B
(under Besparingskontorets lokaler)

På invigningen kommer det att vara ett antal leverantörer på plats vilka kommer att visa produkter som exempelvis belysning, el-radiatorer, larm/passage, värmestrålare, system för appstyrning av belysning mm.

Assemblin El hälsar er välkomna förbi för att få inspiration, lite goda råd samt för att se vad de kan erbjuda för produkter och tjänster.

Fredrik Lindberg poängterar att de bjuder på något enklare att äta och dricka!
Assemblin El ÄlvdalenAssemblin El Älvdalen är en nystartad filial i Älvdalen. Flertalet av Rivervalley Electro:s personal ca: 10st har efter konkursen i Maj 2018 gått över till Assemblin El. Fredrik Lindberg som är filialchef informerar om att de har ett brett kompetensområde på orten med el konstruktörer, projektledare, larmtekniker, elektriker specialiserade både inom industri och vanlig elinstallation hemmet. De har även en elektriker stationerad i Sälen.


Som lite kuriosa så har Assemblin El Älvdalen bland annat elinstallationen i Nya Älvdalsskolan Etapp 2 och det projektet ser de fram emot att göra klart! De är precis i dagarna på väg att avsluta ett projekt i Spjutmo Kraftstation där företaget konstruerat och levererat en ny styranläggning för luckorna som en del i Fortum:s dammsäkerhetsprojekt.

På deras hemsida står det att företagets styrka är den lokala närvaron, viket de kombinerar med det stora bolagets kompetens och utvecklingsmuskler. Assemblin El Älvdalen:s lokalkontor finner ni här. Deras breda teknikområden kan ni läsa mer om här .


Jag förstår när jag har kontakt med Fredrik att detta är ett företag som ser ljust på framtiden. De siktar på en långsiktig framgångsrik etablering i Älvdalen med många arbetstillfällen. Jag blir ju lite nyfiken om företaget redan nu söker efter kompetens, vilket jag får bekräftat att de gör. De söker efter en projektledare samt erfarna elektriker. På frågan vad som är bra med Älvdalen, får jag till svar att här finns det tillgång till bra kunnig personal med ett brett kompetensområde. Ett gott betyg får man säga. 😊   Jag blir självklart nyfiken på vem Fredrik Lindberg är när jag har kontakt med honom. Det visar sig att han ursprungligen är i från Skellefteå och flyttade hit till oss redan 2002. Sedan dess har han arbetat på Rivervalley Electric som konstruktör, projektledare och avdelningschef för industriavdelningen. Ja det var tur att Fredrik hittade en Älvdalskulla. 


Allmänt om Assemblin El
Fredrik informerar vidare om att företaget erbjuder heltäckande och hållbara lösningar för allt inom el – automation, kraftteknik, data och telekom, säkerhet och energi optimering – och de finns till hands hela vägen, från idé via konstruktion och montering till service och underhåll. I deras egna elverkstäder erbjuder de också service och underhåll av elektriska motorer, generatorer och transformatorer. Dom arbetar ständigt med att vidareutveckla sina tekniklösningar. Fredrik påpekar att deras målsättning är tydlig: att göra din vardag smidigare samtidigt som vi värnar om vår gemensamma miljö.


Assemblin EL AB:s kvalitets- och miljöarbete är certifierat enligt ISO 9001 och 14001.


Med fler än 5 000 medarbetare på över 100 orter i Norden kombinerar de den stora koncernens styrka med det lokala företagets närvaro.
Assemblins vimpel utanför det nya kontoretFredrik Lindberg berättar stolt att de nu huserar på Dalgatan 99B under Besparingskontorets lokaler. Vilket jag kan tro att de flesta som passerat har noterat. Från Dalgatan kan man nämligen se de nya vimplar som avslöjar vilka som flyttat in i lokalerna. När jag passerade för en vecka sedan tog jag en bild, eftersom jag ville ta kontakt med dem och välkomna dem hit till vår kommun, ni ser bilden till höger.


Vem är företagets kunder, den frågan ställer jag till Fredrik. Svaret är självklart. -Inget jobb är för stort eller för litet. Alla är välkomna in med sina förfrågningar.
Öppettider och kontaktuppgifter:
Assemblin El Älvdalen har öppet mellan 07:00 och 16:00 på vardagar. Fredrik informerar vidare att ni kan nå dem på 0251-12050 eller också så kan ni skicka ett mail till fredrik.lindberg@assemblin.se 
Ni finner även Assemblin El på facebook!


Vi vill här och nu passa på att hälsa Assemblin välkommen och lycka till här i Älvdalen.
// Karin Ardefelt