Skicka in din nominering "Årets Företagare" Älvdalens kommun

Det är nu tid att nominera företag i hela Älvdalens kommun till utmärkelsen "Årets Företagare". Priset delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som fungerar som en förebild för andra företagare. Du nominerar ett företag enkelt genom att e-posta företagets namn och en liten kort beskrivning varför du tycker att just detta företag ska få utmärkelsen årets företagare i Älvdalens kommun. Priset för Årets Företagare delar Företagarna ut, med diplom och statyett. Årets företagare får sin utmärkelse på Företagsmässan 10 maj i Älvdalen.

E-posta din nominering tillsammans med en motivering till karin.ardefelt@alvdalen.se senast 31 mars.


Det är företagarna Älvdalen och Företagarna SIG (Särna, Idre, Grövelsjön) som utser en jury för att ta fram en kandidat.


Förra årets vinnare var Skistart.se  

Kriterierna kring årets företagare kan ni läsa nedan:

Äga & Driva
Inneha ett betydande ägande av företaget. Företagaren ska ha majoritetsägande. Det går bra med finansiärer om företagaren är näst största ägare. Eftersom utmärkelsen går till företagaren är det viktigt att denne är verksam i företaget. Det innebär att den ska ha företaget som sin huvudsakliga sysselsättning. Viktigt eftersom det är företagaren som är i fokus och därmed dennes inflytande och påverkan som ska belönas.

Ledare & Förebild
Genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare.
Exempel på det är att företagaren tar samhällsansvar och/eller deltar i lokalsamhället och/eller har påverkat politiken till godo för andra/ företagare i regionen och/eller uppmuntrar mångfald och jämställdhet.

Kreativitet & Innovation
Visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras.
Exempel på det är att företagaren gjort något nytt inom sin bransch, utvecklat en befintlig produkt och/eller banat väg för nya sätt med sitt företagande.

Lönsamhet & Tillväxt
Ha uthålligt god lönsamhet. Med god lönsamhet avses att den är långsiktigt stabil eller att man har återinvesterat i företaget för fortsatt tillväxt. Företagets marginal ska jämföras med andra i samma bransch, inte med alla andra branscher.

Formella krav
Inte ha några betalningsanmärkningar i närtid. Betalningsanmärkningen ska ställas i relation till verksamheten. Företagaren får inte nyligen vara dömd i domstol.


Skicka även in en nominering till Årets Nyföretagare
// Karin Ardefelt