Första företagsstafetten: Älvdalsfönster

Häromveckan besökte näringslivsenheten Älvdalsfönster. Där tog Erik och Mats emot oss och visade oss runt i fabriken på Näset i Älvdalen. Älvdalsfönster var första företaget att vara med i vår företagsstafett. På företagsstafetten får det företag vi besöker skicka stafettpinnen vidare till det företag som de vill att vi besöker.
Karin Ljudén, Mats Peterson och Erik Peterson
Företagsstafett: Älvdalsfönster
Ägare: Erik & Mats Peterson
Besöksadress: Näsvägen 38
Anställda: 14 anställda

Berätta om Ert företags produkter:
Älvdalsfönster erbjuder fönster och dörrar till privatpersoner, byggfirmor och återförsäljare. I den egna produktionen tillverkas mest kulturfönster och fönsterdörrar. Både standard och specialmått. Älvdalsfönster är även återförsäljare av Nordans produkter, för att kunna erbjuda Vridfönster, skjutdörrar m.m. Även aluminiumbeklädda fönster ingår i deras sortiment. När det gäller Ytterdörrar är man ÅF av Leksandsdörren.

Företagets kunder finns över hela Sverige. Dock främst i Stockholm, Mälardalen och Dalarna.

Hur startades företaget?
Älvdalsfönster AB grundades redan 1924 av Anton Peterson och är ett av Sveriges äldsta fönsterföretag. Idag drivs företaget av Erik och Mats som är den fjärde generationen Peterson.

Hur samarbetar ni med andra företag i Älvdalen?
Älvdalsfönster samarbetar med bland annat Tord Persson Bygg som monterar deras fönster och bland kunderna finns lokala byggare.

Vad är det bästa med att vara företagare i Älvdalen?
God samverkan mellan företagen, närhet till branschkollegor och inte minst möjligheten att kunna leva, bo och verka hemma i Älvdalen.

Något ni saknar eller vill ha hjälp med?
Vi skulle gärna se fler samarbeten med lokala byggföretag.

Vem Älvdalsfönster skickade stafettpinnen till får ni veta den 2 oktober kl 08:00.


Läs mer om andra företagsbesök:
Iessn Til
Norrdala Bygg
Företagsmässan


//Frida Torsein