Älvdalens kommun söker SYV/samordnare näringsliv och skola

Älvdalens kommun kan ge glädjande besked om att vi nu söker en SYV/samordnare som ska jobba med skolan och näringslivet i kommunen. Syftet med denna tjänst är att bidra till att öka skolelevernas kunskaper om vilka företag och arbetsmöjligheter som finns i vår kommun samt att ge eleverna en inblick i företagandets värld.

Beskrivning:
I samarbete med studie- och yrkesvägledare inom skolan och kommunens näringslivssamordnare ska du vara en motor i näringslivsutvecklingen och bidra till en välmatchad kompetensförsörjning i Älvdalens kommun. Tillsammans med skolorna ska du få igång ett projektarbete som sträcker sig över tid. Du ska upprätta tidsplaner för projektet, upprätthålla kontakter, stötta lärare samt driva arbetet framåt.

Arbetsuppgifter:
- Att öka direkta kontakter mellan företagare och skolan, såväl för personal som elever och därigenom öka kunskapen ömsesidigt mellan det lokala näringslivet och skolans värld.
- Använda näringslivet som en motivationshöjande del för elever som även bidrar till att de hittar intressen/vad de har fallenhet för inför studieval.
- Utifrån ett näringslivsperspektiv identifiera samarbete mellan skola och näringsliv idag och vilka ytterligare insatser som kan göras för att säkra framtida kompetensförsörjning.

Kvalifikationer:
Som person behöver du ha ett eget driv. Du ska vara kontaktskapande och gärna ha erfarenhet från eget företagande alt. varit UF-företagare.

Du får gärna ha arbetat med näringslivsfrågor och gilla att vara nätverkande.

Villkor:
Tillsvidaretjänst på 100% med tillträde så snart som möjligt.
Läs annonsen i sin helhet.



Läs mer:
Frukostmöte i Idre 16 mars 2022
Dalarna Science Park tar tempen på Dalarna
Polardistans i Särna
Ta dina första steg till export



//Frida Torsein