Företagsbesök på Idrefjällens golfbana

Igår besökte jag Idrefjällens golfbana. Verksamhetsansvariga Anna Wickberg tog emot mig och visade mig runt på anläggningen. Hon passade på att berätta bland annat om golfbanans framtidsplaner, 30-årsjulibeum och annat.

Anna Wickberg på Idrefjällens golfbana

Idre Fjäll äger golfbanan med tillhörande byggnader sedan 2019, men den ideella föreningen Idre Golfklubb sköter medlemsvården med golfbanans medlemmar och håller även i tävlingar och medlemsaktiviteter. Med andra ord är Idre Golfbana ett samarbete mellan det ideella och det kommersiella.

I år det är 30-årsjubileum, som går av stapeln vecka 29. Det är den 22 juli som golfbanan firar sin "födelsedag" det är den dagen för 30 år sedan som golfbanan öppnade. Jubileet firas bland annat den 22 juli med tävlingar, 5-kamp och middag med galatema på kvällen.

Golfbanans egna vatten

Säsongen för golfbanan är från mitten av maj till mitten av oktober - beroende på väder. På golfbanan finns även en butik, som drivs av Fredrik Litzén. Han håller även i golfträningar, och även denna butik är säsongsöppen.

I och med byggandet av North Parks hotell och bostadsrätter i nära anslutning till golfbanan kommer på sikt både restaurang och golfreception att skötas från hotellet. Sommaren 2024 kommer det sannolikt att finnas 1200 bäddar i golfbanans närmaste omnejd, vilket är en stor ökning då det tidigare inte funnits något boende alls på området. Hotellet kommer enligt utsago att vara öppet 365 dagar per år, och inte stänga mellan säsongerna.


Jag passar på att tacka Anna för att hon tog emot mig och berättade om Dalarnas nordligaste golfbana! 


Lär mer:
Samordnare skola - näringsliv
Nittonde företagsstafetten - Knuts bygg
Offentliga upphandlingar i länet
2022 års Idre yra


//Frida Torsein