Företagsbesök Dawa skylt och fordonsreklam

Onsdagen den 7 september besökte vi Dawa Skylt & Fordonsreklam i Särna. Företaget drivs av Daniel Wahlberg som startade företaget 2017 parallellt med sin dåtida anställning på Byggmäster. 

Daniel Wahlberg, DAWA och Frida Torsein,
Älvdalens kommun

Det hela började med att Daniels pappa Rikard startade Fjällposten och drev det i 25 år. Där jobbade Daniel extra i sin ungdom och som riktigt liten fick han möjlighet att göra klistermärken. Det blev inkörsporten till att börja jobba med tryck av olika slag.

Nu jobbar Daniel på heltid med företaget DAWA Skylt & Fordonsreklam, som började som en hobby. Det han kan göra på plats i lokalen i Särna är tryck på skyltar, kläder, banderoller, dekaler och han kan hjälpa till att ta fram loggor med mera. Det finns även andra leverantörer som han samarbetar med, till exempel när det gäller beachflaggor. 

Daniel Wahlberg, DAWA Skylt &
Fordonsreklam

Under pandemin märkte Daniel tydligt av en ökning i affärerna, så för företaget var det många affärer som gjordes då. Just nu är det också en stadig orderingång, men man vet aldrig om framtiden då vissa produkter har ökat markant i pris. Till exempel har plast och aluminium gått upp 30 % i pris och även kläder har ökat. 

De flesta kunderna är lokala företag och föreningar men även en hel del entreprenörer utifrån som jobbar på olika byggen på fjällanläggningarna. Några kunder från Härjedalen finns också. När det är högt tryck och riktigt mycket jobb tar han hjälp av sin pappa som är van branschen. Samverkan och nätverket mellan företagare i närområdet är bra och han märker att de flesta vill handla lokalt. Det har även smittat av sig på entreprenörerna som kommer utifrån och som också anlitar Dawa. Expansionen i Idre märks tydligt i Dawas verksamhet, vilket är positivt.


Stort tack, Daniel, för att vi fick besöka dig och ditt företag!


Läs mer:
Sammanfattning från frukostmötet 2 september 2022
Tjugonde företagsstafetten: Älvdalens VVS
Nyhetsbrev näringsliv augusti 2022


//Frida Torsein