Företagsbesök på Boskens chark & bröd i Särna

Vi besökte i onsdags Boskens chark & Bröd, som drivs av tidigare Särnabon Göran Eriksson. Han har startat den första obemannade butiken i Särna, där han säljer olika charkvaror och även bröd, när han hittat en ny leverantör till det.

Göran Eriksson, Boskens Chark & Bröd och Frida
Torsein, näringslivssamordnare Älvdalens kommun

Det var strax före jul för snart ett år sedan som som han startade företaget och drog igång med Särnas allra första obemannade butik. Sedan starten har det funkat klockrent att ha en obemannad butik.

När Göran, eller Bosken som han kallas, för ungefär ett år sedan hälsade på i Gessi fäbodar i Älvdalen fick han höra talas om de obemannade livsmedels-butikerna som poppar upp lite här och där. Det tyckte han lät intressant. En engångskostnad på 5000 plus elektriker var det han behövde för att starta igång den obemannde butiken i lokalen i Särna.

God hjälp från sin svåger, som bor i Särna, har han när det till exempel kommer norska gäster som inte kan komma in eftersom BankId inte används i Norge, och som vill betala kontant. Bosken tycker att kunderna som kommer är positiva, och de tycker det är kul att det händer saker i Särna.

På onsdagar, torsdagar och fredagar är Bosken på plats i Särna. Nu under älgjakten har han varit på plat även på lördagar. Vägg i vägg med hans butik finns en loppis, och det är väldigt positivt för den drar mycket kunder även till hans butik. 

Han håller sig till ett utbud som inte Konsum har, för att inte konkurrera. Varorna kommer bland annat från från Färila, Mora, Hede och Lima, så han har små grossister med kanonprodukter. I utbudet finns även en populär korvsort från Norge. 

Stort tack för att vi fick besöka dig och ditt företag, Göran!





//Frida Torsein