Företagsbesök på Särna Adventures

I onsdags besökte vi Daniel Modigh som driver Särna Adventures. Särna Adventures är verksam inom besöksnäringen och verksamheten startades i april 2021. 

Frida Torsein, näringslivssamordnare och Daniel
Modigh, Särna Adventures.

Daniel säger att det han ångrar är att han inte startade företaget tidigare, när idén om företaget funnits med honom under närmare 10 års tid. Det bästa med att vara företagare är friheten, enligt Daniel. Det kan låta klyschigt, men det är sant. Variationen - att sköta marknadsföring, ekonomi, möta kunderna och vara med i alla delarna tycker han är kul.

Daniel är något som kallas för kombinatör. En kombinatör är en person som kombinerar att driva eget företag med att vara anställd, och det är precis det Daniel gör. Till vardags arbetar han på Älvdalens kommun som arbetscoach och en dag i veckan driver han Särna Adventures.

Särna Adventures har tre produkter: eldmat, guidningar och vildmarksäventyr i nationalparken och Björnholmsätern där det går att övernatta. Han samarbetar med Naturum på Fulufjället och har guidningar därifrån. Särna Adventures har även en vinterprodukt fyra helger med aktiviteter under januari till mars. Det han planerar närmast i tid är ett skogsbadsevent, som går av stapeln fredag 23/9. Platsen för aktiviteten är i Björnholmssätern.


Under det här året han drivit sitt företag har han nätverkat, gått företagsrelaterade utbildningar och knutit nya kontakter. En av utbildningarna han deltog i var Kurbits Outdoor via Visit Dalarna. I den kursen fick man tillfälle att presentera sin företagsidé till ett så kallat draknäste. Daniel har även tagit del av Nyföretagarcentrums företagsrådgivning för nya företagare. Genom Nyföretagarcentrum fick han även tillgång till en mentor, och således även nån att bolla med.

Daniel Modigh, Särna Adventures och Daniel
Nilsson, samordnare skola-näringsliv

Hållbarhet viktigt i Särna Adventures verksamhet och på turerna serveras till exempel bara vegetariskt. Vid paketeringen av aktiviteter från Björnholmssätern, utgår han från att man åker tåg till Mora och hämtad av minibuss där. I det fallet samarbetar Daniel med Scandinavian hiking samt Mora Hotell och spa.


Vi tackar Daniel för att vi fick komma och besöka dig och ditt företag!






//Frida Torsein