Företagsbesök på Experience Grövelsjön

I tisdags var näringslivssamordnare Frida Torsein, samordnare skola-näringsliv Daniel Nilsson och kommunalrådet Peter Egardt på företagsbesök hos Experience Grövelsjön. Företaget verkar inom naturguidningssfären och startades 2015 av Björn Jonsson.

Björn Jonsson på Experience Grövslsjön samt 
kommunalråd Peter Egard och näringslivssamordnare
Frida Torsein

Det var när Björn var sportchef på STF Grövelsjöns Fjällstation som hans tankar om att starta eget började gro. 2015 tog han steget och startade en det egna företaget inom naturguidning. Guidningarna sker såväl vinter, sommar som höst. På gården där han och sambon bor finns även en tvårummare att hyra ut till gäster samt ett attefallshus för uthyrning.

Kunderna är företrädesvis svenskar som kommer från landets södra delar och ofta rör det sig om återkommande gäster. Samarbeten med andra naturguider är självklart för Björn och bidrar bara till fler aktiviteter för gästerna i området. Förutom företagandet är Björn engagerad som ordförande i Grövelsjöfjällens turistförening. Det är föreningen som till stor del sköter spårdragning till skidspår med mera.

Ett stort tack till Björn för att vi fick lära oss mer om ditt företag!


Läs mer:
Kreativ träff om outdoor i Älvdalen och Idre
Älvdalens kommun tvåa i Dalarna gällande tillväxt
Fiberutbyggnaden i Älvdalens kommun
Sammanfattning av frukostmötet på Rots Skans


//Frida Torsein