Företagsbesök på Idre Adventure

Tisdagen bjöd på företagsbesök på Idre Adventure i deras lokal på industriområdet i Idre. Vi fick höra om snöskoterverksamheten och att sommarverksamheten innebär att de arrenderar Näsets Camping i Idre. Det är Poline Terzian tillsammans med sin sambo Marcus Norlin som driver och äger Idre Adventure. Denna dag träffade vi även deras utbildade och diplomerade guide Simon Thorsell som arbetar på Idre Adventure under vintrarna.

Kommunalrådet Peter samt Idre Adventures Simon
Thorsell och Poline Terzian.

Det var 2016 som företaget startades och de erbjuder enskild hyra av snöskotrar, guidning och skotersafari. Det finns olika turer som endera erbjuder fiske eller bad och bastu. Det finns även miniskotrar för uthyrning. Idre Adventure har även förarbevisutbildning och ungefär 200 personer får sitt förarbevis genom dem varje år.

Bland kunderna finns en hel del tyskar och holländare, som till stor del hoppas på att få se älgar på skoterturen. Svenskar brukar tycka att renar på utflykten är mer exotiskt. Förutom att produkten är populär hittar kunderna dem främst genom annonsering via Google, Facebook, Visit Dalarna samt att de håller till på Idre Fjäll som gör att kunderna hittar dem.

I sommar kommer Idre Adventure att driva Näsets camping. Förra året drev de det tillsammans med Lilla Vildt, men i år kommer de att driva campingen själva. Nytt för i år är att det kommer att finnas en brygga i sjön vid campingen.


Stort tack till Idre Adventure för att vi fick komma och besöka er och lära oss mer om er verksamhet!


Läs mer:
Företagsbesök på Grövelsjön Alpacka
Företagsbesök på Experience Grövelsjön
Kreativ träff om outdoor i Älvdalen och Idre
Älvdalens kommun tvåa i Dalarna gällande tillväxt


//Frida Torsein