Älvdalens kommun söker miljöinspektör

Älvdalens kommun söker dig som vill vara med och driva den strategiska utvecklingen av vatten- och avloppsfrågorna i Dalarnas nordligaste turistkommun. Älvdalens kommun består av tre tätorter - Älvdalen, Särna och Idre - där du kommer ansvara för vatten- och avloppsfrågor i hela kommunen.

Som Miljöinspektör med specialområde vatten och avlopp kommer du arbeta på Samhällsenheten som ligger under Älvdalens kommuns Service- och utvecklingsförvaltning. Dina närmaste kollegor är miljö- och hälsoskyddsinspektörer samt livsmedelskontrollant.

Vi ger dig utvecklingsmöjligheter och ett flexibelt arbete med intressanta och betydelsefulla arbetsuppgifter i en växande kommun. Du får ta del av ett generöst friskvårdsutbud, flexibel arbetstid, fler semesterdagar efter fyllda 40 år, busskort till bra pris samt möjlighet att arbeta hemifrån när det fungerar för verksamheten. 

Du deltar i kommunens strategiska arbete gällande frågor som rör vatten och avlopp. Du handlägger ansökningar och utför tillsyn av enskilda avlopp, föredrar ärenden i myndighetsnämnd och svarar på såväl interna remisser från bygglovshandläggare som externa remisser från till exempel länsstyrelsen.

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom miljöområdet eller motsvarande arbetslivserfarenhet:

  • Då tjänsten innebär resor ska du ha B-körkort.
  • Du ska kunna förmedla dig väl i svenska i såväl tal som skrift.
  • Du ska ha kunskap om vatten- och avloppsfrågor
  • Du bör ha kunskap om Miljöbalken
  • Arbetet kräver att du har arbetslivserfarenhet inom yrket
  • Meriterande är erfarenhet av tillsyns-, hållbarhets-, eller kvalitetsarbete samt myndighetsutövning.

För att trivas i rollen är du självgående och kan arbeta självständigt. Då arbetet innebär kontakt med såväl privatpersoner som företagare är du serviceinriktad och har förmågan att samarbeta. Du är strukturerad och har specialistkunskap inom yrket. 

Läs mer om jobbet och ansök!Läs mer:

Elever i Älvdalens kommun deltog på Industrinatta
Gymnasieprograminformation för högstadieelever i Älvdalens kommun
Företagsbesök på Idre Adventure
Företagsbesök på Grövelsjön Alpacka
Företagsbesök på Experience Grövelsjön
Kreativ träff om outdoor i Älvdalen och Idre//Frida Torsein