Besök i Tyrinäs och Nornäs - byar med mycket att erbjuda!

Engagerade bybor i Nornäs på Fjosbokkanes Kafi
Idag har jag varit Tyrinäs och Nornäs. Fantastiska byar med många engagerade bybor.
Vi samlades på Fjosbokkanes Kafi i Nornäs där vi satt ner och diskuterade vad byarna erbjuder för besökare; skoter, hundspann, skidåkning, fiske och jakt under vintersäsong. Kanot, fiske , vandring, mountainbike och mycket andra aktiviteter under sommarsäsong.
Utmaningen är att marknadsföra byarna och berätta för världen om allt som erbjuds - här finns mer än vad många tror!

Nya fina informationsskyltar i Nornäs
Till Vasaloppet är det redan fullt i Folkets Hus som har renoverats och gjorts fint av bygdeföreningen som både driver Folkets Hus och Campingen vid stranden i Nornäs.
- Vi håller ständigt på med förbättringar och snyggar upp, berättar Karin Bäck, som representerar bygdeföreningen. Vi har jobbat mycket med skyltar och information för att göra det tydligt för våra gäster som kommer från många delar av världen.
- Nu väntar snart skotersäsongen och då fylls byarna av norrmän som trivs bra i vårt område. Vi har även många hundintresserade som träffas här för att köra hundspann. Vi har många preparerade leder för hund. Här finns det boende, mat och möjlighet till naturupplevelser, fortsätter Karin. Har ni inte besökt Tyrenäs och Nornäs - gör det!
I Nornäs finns det preparerade leder för hundspann!
Vill du läsa mer om Nornäs och byarna i området - läs mer på
http://www.fulufjallet.nu/sv/155.Byarna+runt+Fulufjallet/256.Nornas+och+Tyrinas.html

Jag tackar för den guidade turen i Tyrinäs och Nornäs - på återseende!

//Karin Hellström