Företagsbesök på STF Turistgården i Särna

Julstämning på Turistgården i Särna
Idag har jag varit och besökt Karin och Dick på STF Turistgården i Särna.
Det var riktig julstämning som mötte mig; massor av snö, julgranar, inslagna julklappar och pyssel av olika slag.
Karin berättade att de har fullbokat till jul och att det främst är barnfamiljer som besöker dem under helgen. Mat ska fixas och det är mycket planering när allt inte finns "runt knuten" att handla. Men det är roligt och uppskattat, berättar Karin.
- Familjerna söker lugn och ro och äkta julstämning - det kan vi erbjuda här!


Julklapparna hänger och väntar...
 

...julgranen är klädd
 Turistgården jobbar med aktiviteter för att kunna erbjuda gästen en helhetsupplevelse. Under sommaren har de vandringar, cykelturer, kanotturer eller en kombination av allt! På vintern är det vinteraktiviteter som gäller.
Både Karin och Dick har gått en naturturism-utbildning på Högskolan Dalarna och har stora kunskaper vad gäller djurliv och naturen i området. För en månad sedan fick Turistgården i Särna  silvermedalj som Årets Miljövandrarhem 2011 inom Svenska Turistföreningen.

Karin berättar om arbetet med miljöcertifieringen som resulterat till Årets miljövandrarhem 2011
- Jättekul att få ett erkännande, berättar Karin, vi har jobbat hårt med att certifiera oss med Gröna svanen och det har gett resultat! Både genom publicitet och rent ekonomiskt då vi varit tvugna att se över vår verksamhet och hur vi förbrukar el, vatten och andra varor. Nu ser vi fram emot vintern och hoppas att vi får många besökare från när och fjärran!
Jag tackar Karin och Dick för besöket och önskar en riktigt god jul!
Läs mer på
http://www.turistgardensarna.com/


Turistgården ingår i STF och Pan Parks