SITE Destination - för hållbar utveckling av vår region

Idag fick vi en mössa från projektet - SITE Destination
Idag har jag varit på ett möte med projektet SITE Destination. SITE står för Sälen, Idre, Trysil och Engerdal och är ett samverkanprojekt för hållbar utveckling av vår region.
Tre personer ingår i projektledningen; Ingemar Kyhlberg, Anna Mattson arbetar på svenska sidan och Staffan Bergqvist för den norska. Idag på mötet medverkade näringslivschefer från de olika kommunerna och vi fick information om projektet och hur vi ska samarbeta i frågor som samhällsservice, infrastruktur och kompetensförsörjning.
Ett exempel är att försöka få säsongsanställda att starta företag och bosätta sig i vårt område. I slutet av mars anordnas en entreprenörshelg då projektet bjuder in säsongsanställda på en inspirationshelg för att starta företag och verka i året runt.
Ett annat samarbete är problematiken med vatten och avlopp som Norge har kommit långt med och ska dela med sig av sina erfarenheter till oss i Sverige.
SITE Destination har precis startat upp projektet och nu har vi tre spännande år framför oss med utmaningar på olika sätt i de olika kommunerna. Vi ska lära av varandra!
Vill du veta mer - läs om projektet på http://www.sitedestination.com/
Projektledningen Anna Mattsson, Ingemar Kyhlberg, Staffan Bergkvist och näringslivsansvariga i Malung-Sälen, Trysil och Engerdal
Jag tackar projektledningen för mössa, goda lussekatter och en givande dag:)
Vi ses i februari igen.
//Karin Hellström