Företagsbesök på Bergsgården i Evertsberg



Nils-Åke Norman och Tobbe på Bergsgården i Evertsberg
Igår var jag och Nils-Åke Norman i Evertsberg och träffade fler företagare!
Efter vårt besök på Braf Gården åkte vi vidare till Bergsgården där vi åt en jättegod lunch och fick en guidad rundtur i restaurangen och vandrarhemmet av Tobbe, en av de två killarna som driver Bergsgården sedan juni 2011.
Bergsgården hette tidigare Evertsbergs Bygdegård men har nu bytt namn och profil. Tobbe och Micke som driver Bergsgården har även en verksamhet i Älvdalen, Restaurang & pub Dalgatan 118. De har en lång erfarenhet från restaurangbranschen och fokuserar mycket på kvalitet och service.

Arbetet med att renovera och fixa till rum och andra utrymmen på Bergsgården är i full gång.
- Mycket är det som ska göras innan Vasaloppet - det är bara tre veckor kvar, säger Tobbe. Vi arbetar natt och dag för att få till det på bästa sätt!
- Det bokar på hela tiden, fortsätter Tobbe,vi lägger ut madrasser på golv och de ligger på rader överallt - helt otroligt!

Bergsgården arbetar även med att få ihop samarbete med mindre entreprenörer i Älvdalens kommun för att kunna paketera och sälja färdiga paket. Exempel är skid-läger, cykel-läger, vandrings-turer, kultur-upplevelser mm,mm.
- Vi ser att Bergsgården ska vara igång hela året runt och attrahera gäster även under lågsäsonger. Då satsar vi på konferenser för företag som vill komma ut och vara i naturen, berättar Tobbe. Bergsgården har ju ett unikt läge - mitt i Vasaloppsarenan!

Vasaloppsarenan - året runt!


Som ett komplement till övrig verksamhet ordnar Bergsgården även konserter med dans.
- I början av januari var det drygt 500 personer här som åt, dansade och roade sig när Larz-Kristerz var här, beträttar Tobbe. På fredag är det dags igen; då kommer Svenne Rubins, Billy Opel mfl till Bergsgården. Välkomna då! Läs mer på http://www.facebook.com/events/313737665313648/

Vi ser fram emot att följa utvecklingen för Bergsgården i Evertsberg och önskar lycka till!
Tobbe och Micke arbetar verkligen hårt med sina företag!

//Karin Hellström