Kooperativet Dalen i Sörsjön, "Årets Kooperativ i Sverige!

Har i dag varit och besökt kooperativet Dalen i Sörsjön, en by med ca: hundra boende.
Kooperativet Dalen startade sin verksamhet våren 2000 med en liten kiosk och hösten 2000 skrev de kontrakt med Sälen Malungs kommun och Älvdalens kommun för att bedriva hemtjänst, detta var början på den rullande snöbollen i dag har de sju anställda.
Kooperativet Dalen har Restaurang med rättigheter, Café, Hemtjänst, Dagis, Filial till transtrands bibliotek, Turistbyrå, och man erbjuder hjälp med hushållsnära tjänster.
I restaurangen har man Pub kvällar, vilka är välbesökta berättar Gun-Britt Svensson en av eldsjälarna bakom kooperativet med energi och framtidstro. Gun – Britt berättar att det var 300 personer som kom till dem när Lill-Babs uppträdde.
På sommaren är det mest för oss att göra, men vinter besökarna blir fler och fler, skoteråkarna svänger gärna förbi säger Gun-Britt.

Hur ser ni på framtiden frågar jag. Med ett leende på läpparna kommer svaret.
– Ljust, vi ser hela tiden möjligheter, man måste vara positiv. Ett trygghetsboende är kanske en möjlighet för expansion i framtiden, det finns lokaler i gamla skolan så om behovet finns så ska vi nog kunna utveckla ett trygghetsboende.  
Jag lämnade kooperativet Dalen med ett leende på läpparna, vilka människor det finns.
Tack för att jag fick besöka er, och för att ni delar med er av era erfarenheter.

Kooperativet Dalen i Sörsjön, "Årets Kooperativ i Sverige! klicka på länken nedan.
Till vänster Marianne Svensson till höger Gun-Britt Svensson