Nyhetsbrev från näringslivskontoret i Älvdalens kommun - mars 2012


Nyhetsbrev från näringslivskontoret mars 2012
Här kommer mars månads nyhetsbrev från näringslivskontoret i Älvdalens kommun. I nyhetsbreven sammanställer vi ”smått och gott” vad som är på gång i vår kommun. Har du tips eller synpunkter på vårt nyhetsbrev? Hör gärna av dig!

Företagsamheten i Dalarna - Älvdalen ligger bra till!”Nettoförändringen av företagsamheten var relativt sett högst i Älvdalens kommun under mätperioden, med en tillväxttakt på 4.8% procent” citat från Carl Ströms inlägg: http://www.svensktnaringsliv.se/material/rapporter/foretagsamheten-dalarnas-lan-februari-2012_154005.html

Go For It – inspireras att bli företagare och entreprenör!
Funderar du på att starta eget? Vill du inspireras och få hjälp i utvecklingen av din affärsidé, hur du ska nå ut och hur du ska jobba med att sälja dina produkter eller tjänster?
Passa på att gå en ”företagarskola” i Älvdalen under april och maj. Vi lovar att det kommer att flöda kreativitet under de fem kvällar som är planerade. Läs mer på
http://www.alvdalen.se/sv/Naringsliv/Puffar/Go-For-It---for-entreprenorsskap-och-kreativitet/
Anmäl dig till karin.hellstrom@alvdalen.se senast den 13 april. Först till kvarn…

Hjälp oss att hitta Årets Nyföretagare i Älvdalens kommun!
Förra året utsågs Fjällposten Reklam & Media till Årets Nyföretagare 2010 i Älvdalens kommun. Nu vill vi ha hjälp att hitta Årets Företagare 2011.
Läs mer om vilka kriterier som krävs:
Senast den 15 april vill vi ha ditt förslag!
Funderar du på att sälja ditt företag eller har du någon som vill ta över din verksamhet? Välkommen till en informationskväll i Älvdalen med temat ”Tillväxt via ägarskifte”.
Svenskt Näringsliv, ALMI samt ett antal andra aktörer finns på plats för att ge svar på frågor kring ägarbyte. Vi ses på Hotell Älvdalen den 8 maj mellan 16-18. Läs mer på:

Work shop i IdreDen 24 april anordnar näringslivskontoret en work shop för personer som vill starta eget eller företagare som vill utveckla sin verksamhet.
Vi diskuterar på ett enkelt sätt hur man skapar en affärsplan och diskuterar frågor utifrån de behov som gruppen har. Plats: Kommunhuset i Idre. Tid: 18-20. Anmäl ditt intresse till
karin.ardefelt@alvdalen.se

Hur kan företag i Älvdalens kommun utveckla produkter och tjänster för besökare till Vasaloppet – sommar, vinter eller hela året om?Vasaloppet växer och växer för varje år! Antalet besökare ökar både under sommarveckan och vinterveckan och intresset för ”VasaloppsArenan – året om” blir allt större.
Hur kan företag i Älvdalens kommun utveckla produkter och tjänster som tilltalar dessa besökare? Hur ska företag marknadsföra sig för att locka fler till Älvdalens kommun?
Den 11 april anordnar näringslivskontoret en träff på Bergsgården i Evertsberg där vi ska diskutera och försöka hitta nya erbjudanden för att öka tillströmningen i vår kommun.
Vi ses mellan 18-20. Välkomna!

After work - kvällsmöte i Särna/Idre för företagareDen 3 maj bjuder Företagarna i Särna, Idre, Grövelsjön in till en kväll för företagare i norra delen av kommunen. Programmet är inte riktigt klart ännu men boka redan nu in kvällen!
Mer info kommer på
www.alvdalen.se/naringsliv

Företagarfrukost i Älvdalen
Den 25 april är det dags för företagarfrukost i Älvdalen igen. Denna gång hålls mötet på Östängs Kompani och det blir en blandning av; presentationer av företag, musik-& motorfestivalen, Maria Rydqvist berättar om säsongen, projektpresentationer, Stanna i Dalarna mm. Missa inte det spännande programmet! Tiden är 07.30 – 09.00. Välkomna!
Företagarna i Älvdalen bjuder på kaffe och smörgås.

Invigning av iCell
Den 29 maj är det dags. iCell inviger sin nya anläggning i Märbäck. Just nu är planeringen i full gång. Håll utkik efter mer information och läs mer om anläggningen på www.icell.se

Projektmedel att söka för ungdomar!
Älvdalens kommun ingår i två Leader-områden: Leader Dalälvarna och Leader Södra Fjällen. Nu satsar båda områden på ungdomsprojekt! Är du 12-25 år? Har du en idé som du vill förverkliga? Kontakta oss på näringslivskontoret! Läs mer på www.leaderdalalvarna.se eller www.leadersodrafjallen.se
Välkomna med din ansökan – det är inte svårt!

Skuggstyrelse - något för dig?På Idrekonferensen lyftes ett önskemål från ett antal företagare i kommunen om att få tillgång till en så kallad skuggstyrelse. Nu försöker vi på näringslivskontoret samordna och vi vill att du hör av dig till oss. Vill du ha hjälp av en skuggstyrelse i ditt företag? Vill du sitta med i en skuggstyrelse och hjälpa företagare i kommunen att växa? Hör av dig! I samverkan med W7 Dalarna har vi som mål att arbeta fram en modell för hur det ska gå till.
Mejla till
karin.hellström@alvdalen.se och anmäl ditt intresse.

Näringslivskontorets blogg har fyllt ett årJ
366 inlägg har det blivit och vi har haft 21 800 träffar på Näringslivskontorets blogg under första året. Helt fantastiskt, tycker vi. Tack alla ni som följer oss och uppskattar våra inlägg!
Vi fortsätter berätta om vårt arbete och livet i Älvdalen.
Följ oss du också på: http://naringslivalvdalen.blogspot.se/

Nästa nyhetsbrev
Nästa nyhetsbrev kommer i slutet av april. Välkommen med tips och förslag!

Vi som jobbar med näringslivsfrågor i Älvdalens kommun är:
Karin Hellström,näringslivssamordnarekarin.hellstrom@alvdalen.se
0251 - 80 232
Karin Ardefelt, näringslivssekreterarekarin@ardefelt@alvdalen.se
0251 - 80 228
Karin Ljudén, företagsrådgivare W7 Dalarnakarin.ljuden@alvdalen.se
0251 - 80 226

Med vänliga hälsningar
Karin Hellström