SKL-träff för näringslivsansvariga i Stockholm

I förmiddags blev det en promenad från centralstationen till Hornsgatan på Söder där SKL har sina lokaler. Mycket bilar är det...
Sveriges kommuner och landsting bjuder varje år in alla näringslivsasvariga i Sveriges kommuner till en träff i Stockholm. Syftet är att träffa andra som arbetar med näringslivsfrågor och som har liknande arbetsuppgifter och utmaningar. Man tar upp aktuella frågor som till exempel utvecklingen av e-verktyg för offentlig förvaltning, näringslivsstatistik, bemötande och service till företag från kommunerna med till exempel Företagslotsar, företagsklimat mm.
Denna gången är det drygt 50 personer från hela landet som deltar och vi träffas under eftermiddag/kväll idag och under förmiddagen imorgon.


Idag har jag utbytt erfarenheter med representanter från bland annat Östersunds, Bollnäs, Örebro, Ockelbo, Solna, Ale och Strängnäs kommun.
Jag uppfattar att vi många gånger har samma utmaningar både i de större och de mindre kommunerna när det gäller arbetet med näringslivsfrågor.
Drygt 50 näringslivsansvariga deltog under eftermiddagens föreläsningar och diskussioner på SKL

Hur kan vi på kommunerna arbeta med service för att möta företagens behov 
Nu blir det en gemensam middag på Hornsgatan.
För min del blir det en tidig kväll:) Klockan ringde 04.15 imorse i Kallser för att hinna med det tidiga tåget från Mora.
Det blir ju en ny dag med mycket att lära imorgon igen. Det är jättebra att träffa andra som arbetar med samma frågor och lära av varandra!

//Karin Hellström