Söndagstur till nya toppstugan på IdreFjäll

Idag har vi varit på söndagsutflykt till norra delen av vår vackra kommun, närmare bestämt till IdreFjäll och den nya toppstugan med restaurang Utsikten som invigdes i början av vintersäsongen 2011. IdreFjäll är (efter kommunen) det företag i Älvdalens kommun som har flest anställda och är en stor aktör i sin bransch. IdreFjälls utveckling är viktig för kommunens näringsliv.
Vi hade inga skidor med oss idag utan fick ta liften upp till toppen för att äta lunch och njuta av den fina utsikten.
 
Solen strålade och det var relativt fullt i restaurang och backar. Härligt att se att många hittar till Idre och Älvdalens kommun på semester!
På menyn i restaurangen fanns både vilt och traditionella rätter. Inredningen var ljus och fräsch och den stora terassen var lockande i solskenet.

Många semesterfirare besökte den nya toppstugan


inredningen i den nya restaurangen var ljus och fräsch med mycket rymd och lampor av renhorn (om de är äkta vet jag inte)
Efter att ha tagit liften ner igen blev det en tur till Nipgubben och Nipfjället för att se på den fantastiska utsikten mot Städjan. Många turister fanns i skidspåren på fjället och passade på att sitta och njuta i solen.

Det är alltid lika härligt att komma upp till fjällriket i vår kommun!
//Karin Hellström