Årsmöte med Norra Dalarnas Turistråd

NDT:s årsmöte startades upp med underhållning av Ing-Marie Bergman och Bengt Welin
Ikväll har det varit årsmöte med Norra Dalarnas Turistråd (NDT). 23 medlemmar och representanter från styrelsen träffades på STF Grövelsjöns Fjällstation för att genomföra rutinerna kring årsmötet och diskutera frågor om NDT och Visit Idre AB:s framtid.
Mötet startades upp med underhållning av Ing-Marie Bergman och Bengt Welin som spelade visor från Älvdalens olika kommundelar på fiol. Mycket imponerande!
NDT bjöd på fika i blå sällskapsrummet på Grövelsjöns fjällstation innan årsmötet där alla lyssnade på musik och diskuterade frågor kring turismen i Älvdalens kommun
Efter de ordinarie årsmötespunkterna blev det dags för val av ny styrelse. Många ledamöter hade meddelat att de ville sluta vilket innebar att ett antal platser skulle ersättas.
Valberedningen, Gunnar Barke och Lotta Holmgren, hade gjort ett gediget arbete och tagit fram nya representanter till styrelsen.

Den nya styrelsen som valdes på årsmötet består av:
Barbara Frilund-Ekberg, ordförande (Destinationschef STF Dalarna/Jämtland Härjedalen)
Ing-Marie Bergman, styrelseledamot (Älvdalens Utbildningscentrum)
Fredrik Litzén, styrelseledamot (Idre Golfklubb)
Linnea Tarr, styrelseledamot (Knappgården)
Torbjörn Zachrisson, styrelseledamot (Bergsgården/Dalgatan 118)
Karin Blaubaauer, styrelseledamot (STF Turistgården i Särna)
Calle Strömberg, styrelseledamot (IdreFjäll)
Engagerade medlemmar lyssnar på diskussioner kring framtiden för NDT och VisitIdre
Under punkten "Övriga frågor"  var medlemmarna engagerade och diskussionerna hölls kring bland annat utveckling och layout av hemsidan, besökfrekvens på hemsidan, kommunikation, information, bemanning, framtiden för turistbyrån i Särna, sociala medier mm,mm.
Jocke Johansson, tidigare ordförande i NDT, avtackas av nya ordförande Barbara Frilund-Ekberg
Mötet avslutades med att avtacka Jocke Johansson som avgått som ordförande och Mats Lennström och Anders Ejdervik som avgått som ledamöter.
Nya ordförande Barbara Frilund-Ekberg och Ing-Marie Bergman tackade för det nya förtroendet och ser positivt på framtiden för NDT och VisitIdre.

//Karin Hellström