Diskussion kring finansieringsfrågor för företag i Älvdalen, Mora och Orsa

Näringslivschefer från Orsa och Mora, ALMI och banken träffades idag för att diskutera finansiering i Älvdalen, Mora och Orsa
Idag på förmiddagen har jag varit på ett möte i Bonäs där näringslivskontor från Älvdalen, Mora och Orsa träffade bank och ALMI för att diskutera finansieringsfrågor för företag i våra tre kommuner.
Många företag upplever att det är svårt att hitta finansiering vid start och utveckling av sina företag.
Syftet med detta mötet var att skapa en större förståelse över hur förutsättningarna ser ut och vilka spelregler som gäller för bank, ALMI och vilka roller de olika parterna har.
Vi på näringslivskontoren har i uppdrag att hjälpa företag att förbereda en affärsplan inför bank-besöket och gå igenom de olika delarna i budgetarbetet.
Om de som söker banklån är väl förberedda är möjligheterna större att de kan få låna pengar - beroende på affäridén och entreprenören.

Vi har bestämt att vi ska träffas ett par gånger om året för att informera varandra om vad som är på gång i kommunerna och hur marknaden ser ut.
Nästa möte blir i Älvdalen den 4 oktober.
Jag hoppas att vi på detta sätt kan bidra till att fler företag kan få tillgång på kapital och möjligheter att växa i våra tre kommuner!

//Karin Hellström