torsdag 14 juni 2012

Flytta till Dalarna!


Idag har jag varit på Region Dalarna i Falun på en utvärdering av projekt Flytta till Dalarna II. På plats fanns Lars Häggmark, utvärderare, Helene och Carina som arbetat i projektet samt representanter från ett antal av kommunerna i Dalarna.
Sedan 2006 har Regionen jobbat med inflyttningsprojekt och under den tiden har man skapat ett register över personer som kan tänka sig att flytta till Dalarna. Projektet har gjort regelbundna utskick till de drygt 1 000 personerna i registret och har anordnat events, mässor och andra evenemang både i Sverige och i bland annat Holland, Belgien och Tyskland. I Flytta till Dalarna II har bland annat Träffa Dalarna-eventet ingått som genomfördes hösten 2011.
Idag diskuterade vi både bra saker som gjorts i projektet och fick även diskuterat det som kan bli bättre.
Utvärdering av projektet Flytta till Dalarna tillsammans med projektledning och representanter från kommunerna
I det fortsatta Flytta till Dalarna kommer en inflyttarlots vara tillgänglig på Region Dalarna för att fortsätta att uppdatera och underhålla registret, man kommer även att se till att nätverket mellan kommunerna fortsätter och ett utökat samarbete med Arbetsförmedlingen. Ett större event planeras för 2013.
Jag tycker att det är jätteviktigt att vi i Älvdalens kommun är med i samarbetet på Region Dalarna och tar del av den hjälp som vi kan få för att få fler att flytta till Älvdalens kommun.
Vill du läsa mer om inflyttarservicen?
Läs mer på http://www.dalarna.se/sv/Flytta-hit/

Gå även in och gilla Flytta till Dalarna på Facebook https://www.facebook.com/flyttatilldalarna

//Karin Hellström