onsdag 27 juni 2012

Utveckling av Kopparleden i samverkan med Rättviks kommun

Markus Svensson, näringslivschef i Rättvik, och Benny Tator diskuterar hur arbetet med utvecklingen av Kopparleden ska gå till
Utvecklingen av www.visitkopparleden.com fortsätter. Idag har jag och Benny Tator träffat Markus Svensson, näringslivschef i Rättvik, för att diskutera hur vi tillsammans kan fortsätta utvecklingen av Kopparleden - från världsarv till världsarv på mc. Kopparleden går ju genom många kommuner och det gäller därför att ha ett bra samarbete med dem alla. Markus var mycket positiv på dagens möte och vi hade bra diskussioner om hur vi ska försöka integrera Kopparleden i det Scandinavian Heartland II där både Rättvik och Älvdalens kommun ingår.
Målgruppen motorcyklister är intressant och många tittar på hur man kan utveckla produkter och paket för att attrahera mc-åkare. Vi tror absolut att Kopparleden kan öka besöksantalet i våra kommuner!

Vi passade även på att besöka turistbyråerna i Mora och Rättvik för att informera personalen om Kopparleden.Vi såg även till att lämna broschyrer för besökarna att bläddra i.

Rastplatsen i Spjutmo sköta av PRO Älvdalen på ett exemplariskt sätt. Tack för ni gör så fint!
På hemvägen stannade vi på den fina rastplatsen i Spjutmo och fyllde på med broschyrer.
Där var det full aktivitet med gräsklippning och städning. Det är jättekul att se hur fint PRO gör på Spjutmo rastplats - de ska ha all heder för deras fantastiska arbetsinsats där!
Alltid lika fint och ordnat när man kommer dit. Tack PRO i Älvdalen!

//Karin Hellström