fredag 1 juni 2012

Workshop i Storsäterns bystuga

Workshop på torsdag 7/6 i Grövelsjön
kl:17:00 
Storsäterns bystuga                                                           

§  Sam Risander kommer och informerar om Coompanion. Sam kommer att berätta om hur man har man startar och hur andra driver kooperativa företag.  För många är det kooperativa företaget en möjlighet för att utveckla bygden, det kan ge dig möjlighet till delaktighet i samhället och det kan kanske påverka utvecklingen i din by.
Klicka på länken och läs mer om coompanion. http://www.coompanion.se/
Kooperativet Dalen i Sörsjön startade sin verksamhet våren 2000 med en liten kiosk, detta var början på den rullande snöbollen. I dag har Kooperativet Dalen sju anställda. Man driver en restaurang med rättigheter, Café, Hemtjänst, Dagis, Filial till transtrands bibliotek, Turistbyrå, och man erbjuder hjälp med hushållsnära tjänster.
Klicka på länken nedan och läs på näringslivskontorets blogg om Kooperativet Dalen.

§  Vi kommer att informera om Dalalyftet, Dalalyft är en unik möjlighet till kompetensutveckling för småföretag i Dalarna!Vi kommer att göra en önskelista på kurser som ni vill att Dalalyftet ska hålla i Grövelsjön under hösten. Klicka på länken nedan och läs mer. Karin Ardefelt


§  Näringslivskontoret kommer att informera om de LEADER ungdomsprojekt som nu finns att söka för ungdomar i hela vår norra del av kommunen ungdomarna ska vara mellan 13-25år.  du finner mer information om du klickar på länken nedan.

Alla är välkomna!                                                                      Om ni har några frågor så kan ni kontakta mig Karin Ardefelt. 0251-80228  eller e-posta mig karin.ardefelt@alvdalen.se . Ni kan ocks ställa frågor till Göte Karlsson Storsätern.