onsdag 18 juli 2012

I dag korades årets nyföretagare i Älvdalens kommun

I dag var jag uppe i Grövelsjön för att medela Pär och Haydie som driver och äger Fjällbua att de blivit årets nyföretagare i Älvdalens kommun.
Det var två mycket glada entreprenörer jag mötte.
-Ni är väl värda dettta, vi är många som vet att ni är två kämpar som sliter hårt för att få till vardagen med arbete och familj, men som ni själva sa, -det blir en livsstil.

Klicka på länken och titta på deras hemsida. http://www.fjallbua.se/

Ni kan blandannat få färsk raport över vädret i Grövelsjön genom att titta genom deras webkamra. Klicka på länken så får ni se. http://www.fjallbua.se/webbkamera.php?PIC=images/webbkamera/fjallbua_1_640.jpg&BIG=images/webbkamera/fjallbua_1_1280.jpgPär Ejervall och Haydie Andersson som driver Fjällbua i Storsätern

Årets nyföretagare i Älvdalens kommun 2012

Nu har juryn utsett Årets Nyföretagare i Älvdalens kommun. Nomineringen lyder:

Fjällbua i Storsätern drivs sedan ett drygt år tillbaka av två unga driftiga entreprenörer Pär Ejervall och Haydie Andersson. Deras intresse och engagemang av bygden ges i utryck då de bland annat satsar på en året- runt butik i den nordligaste delen av Älvdalens kommun. De har dessutom visat engagemang i nätverksbyggande med andra lokala entreprenörer, de utnyttjar modern teknik i sin marknadsföring. Pär och Haydie ser med nya ögon och analyserar kundernas behov. Sortimentet i butiken består till stor del av närproducerad mat, frilufsprodukter och annat som kunder och besökare efterfrågar i området. Visioner om en utvecklad verksamhet visar på mod och innovativt tänkande hos ägarna. Vi ser Fjällbua som en förebild för andra företagare, de är entreprenörer med många tankar och visioner, de satsar på framtiden med stort engagemang.

Klicka på länken nedan för att se vad DT skrivit:
http://www.dt.se/nyheter/alvdalen/1.4911558-fjallbua-arets-nyforetag

Karin Ardefelt