tisdag 17 juli 2012

Porfyr-& Hagströmmuseet i Älvdalen


Ninni och Sofie tar emot besökare på Porfyr -& Hagströmmuseet i Älvdalen
Idag har jag varit på ett kort besök på Porfyr- & Hagströmmuseet i Älvdalen.
Jag fick ett samtal från Sofie som ville ha mer broschyrer om Älvdalens kommun och fick då en anledning till att besöka museet.
Jag passar på att fråga om de har mycket besökare?
- Vi har 35-75 besökare per dag i snitt, berättar Ninni, när det kommer bussar så blir det genast positiva siffror i statistiken.
Var kommer gästerna ifrån, frågar jag?
- Det varierar, berättar Sofie, det största antalet kommer från Sverige men vi har även många besökare från Norge, Danmark, Tyskland och Holland. Det är alla typer av besökare, fortsätter Sofie, barnfamiljer, medelålders och pensionärer.
Erbjuder ni guidade turer?
- Ja, det gör vi, berättar de. När vi är personal nog så bjuder vi på en guidning, det ingår i de 50 kronor som gästen betalar i inträde. Ungdomar och barn under 16 år går in gratis.
Vilka öppettider har ni?
- Till och med vecka 32 har vi öppet alla dagar 10-16, berättar Ninni. Vi hoppas på många besökare under musik-& motorfestivalen. Denna veckan är det sista chansen att se den pågående utställningen "från råsten till förädlad metall"
- Den 30 juli blir det en ny utställning där vi visar upp gamla skyltar med motor-tema. Missa inte det! säger Ninni. Vi har även gjort om Hagström-utställningen och bytt ut ett antal gitarrer.

Jag tackar Ninni och Sofie för besöket och hoppas att de kommer få många besökare under resterande sommarsäsong!
Det är ju perfekt väder för att gå på museum....

//Karin Hellström

Läs mer om muséet på http://www.alvdalen.se/sv/Kultur-och-fritid/Museer-och-sevardheter/Porfyr_Hagstrommuseet/