onsdag 25 juli 2012

Särna-Idre dräktprojekt har en Jubileumsbutik

"Särna Idre dräktprojekt"  

Syfte med detta projekt är att ta fram mönster och material till Särna-Idre dräkten. Tanken är att material och mönster ska bli mer lätt tillgängligt, och att man säkrar kunskap om detta även för framtiden. Detta är ett samarbete mellan föreningar och privata personer i Särna/Idre med omnejd. Projektet har bl a blivit beviljade Leader- södra fjällen projektstöd.
projektet kommer i dagsläget att drivas till maj 2013.
 

Ull, trä, sten, lin, keramik, ja bara naturmaterial på ett och samma ställen formade av händer till vackra bruks föremål.

Dessa vackra föremål finner du i Särna-Idre dräktprojekts jubileumsbutik. (I år firar Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund SHR firar 100 år http://www.hemslojden.org/ )


Cecilia Ingegerrdsdotter som är projektledare

Jubileumsbutiken finner ni i Brattströmmen som ligger 8 km söder om Idre. När du kör från Särna till Idre finns en skylt vid vägen där det står jubileumsbutik och kaffeservering. I denna mysiga butik, som är en fröjd för ögat, kan du köpa lokal producerad hemslöjd. Jag är själv mycket svag för fint och gediget hantverk så för mig var det en lycka att få känna och klämma på allt. Här var det bara naturmaterial och hantverk i mycket hög kvalite. 


  Passa på att ta en fika i jubileumsbutikens enkla kaffe servering.


Karin Ardefelt