fredag 7 september 2012

Inspiration och planering med Hannah på Acudira

Acudira betyder kommunicera på älvdalska och drivs av Hannah Risander från Älvdalen
Idag på förmiddagen har jag haft ett (som alltid) inspirerande möte med Hannah Risander på Acudira i Älvdalen. Acudira betyder kommunicera på älvdalska och det är just det Hannah jobbar med - kommunikation.
Huvudsyftet med vårt möte var att planera inför Svenskt Näringslivs kommundag i Stockholm den 27 september där Hannah ska hålla ett föredrag och berätta om hur det är att vara ung företagare i Älvdalens kommun och hur hon upplever näringslivsklimatet i Älvdalens kommun.
Målgruppen är kommunalråd, kommunchefer och andra nyckelpersoner som arbetar med företagsklimat i sveriges kommuner. Läs mer på:
http://www.svensktnaringsliv.se/fragor/foretagsklimat/kommunal-service/inspirationsdag-om-foretagsklimat-i-oktober_162229.html
Av sju föreläsare denna dag har vi Hannah på plats som representerar Älvdalens kommun - det ska vi vara stolta över!
Hannah Risander - superentreprenör från Älvdalen
Vad ska Hannah berätta om inför 150 kommunalråd, kommunchefer och annat näringslivsfolk?
Troligtvis blir det en berättelse kring Hannahs olika steg i karriären som entreprenör och företagare, hur hon ser på näringslivet i Älvdalens kommun.
Vi diskuterade bland annat vad ett bra näringslivsklimat är? Den frågan kommer troligtvis att vara huvudfrågan den 27 september.
Jag ser fram emot dagen och kommer givetvis att stötta och heja på Hannah under dagen på Arlanda Conference Center. Det kommer att gå jättebra, Hannah, en baggis för dig!

//Karin Hellström

ps. Hannah och Acudira fick ta emot priset som Årets Ungdomsföretagare i Dalarna i vintras på Stjärngalan som arrangeras av Dalarna Business årligen. Läs mer på: http://dalarnabusiness.se/stjarngalan/nominerade/ ds.