Samarbete för utveckling av besöksnäringen i Älvdalens kommun

Tatjana, Nathalie, Karin och Linnea diskuterar hemsidan 
Nu är jag tillbaks på plats igen på kontoret efter två halvdagar med verksamhetsplanering för Norra Dalarnas Turistråd (NDT) och VisitIdre AB.
NDT/ VisitIdre AB har en ny styrelse och delvis ny personal sedan årsmötet tidigare i år och har arbetat aktivt för att hitta former för organisationen och framtidens utveckling av besöksnäringen i Älvdalens kommun.
Fokus under dessa två halvdagar har bland annat varit att ta fram mål och strategier till deras verksamhetsplan för 2013. Nu kommer Tatjana Summermatter, som arbetar på turistbyrån i Älvdalen, sammanställa resultatet och styrelsen kommer att presentera verksamhetsplanen för alla medlemmar innan årsskiftet.
Som jag skrev i gårdagens blogginlägg upplever jag att diskussionerna har varit mycket bra och att NDT/ VisitIdre AB nu satsar helhjärtat på att nå ut till fler och förankra deras arbete både hos nuvarande medlemmar och blivande medlemmar.
Vi på näringslivskontoret och turistbyråerna kommer att samarbeta i ännu större utsträckning för att hjälpa företag att samarbeta och paketera, anordna träffar och utbildningar och skapa en bättre förståelse för varandras verksamheter och erbjudanden.
Gudrun S Lohne från Destination Trysil berättade om deras arbete
Som gäst  hade styrelsen bjudit in Gudrun S Lohne som arbetar som destinationschef på Destination Trysil. Gudrun berättade om arbetet med utvecklingen och resan där Trysil utvecklats från den lilla, lilla orten till den största skid-destinationen i Norge. Ett imponerande arbete!
Hennes berättelse ledde till många frågor och diskussioner.

Jag vill tacka för två mycket inspirerade dagar och ser fram emot ett ökat samarbete mellan näringslivskontoret och NDT/ VisitIdre AB.
                                                                                                                                                                       
Nu ska verksamhetsplanen för Norra dalarnas Turistråd/ Visit Idre AB för 2013 uppdateras med det resultat som styrelsen och deras medarbetare kommit fram till . Resultatet  redovisar styrelsen till medlemmarna innan årsskiftet.

//Karin Hellström