Inspirerande förmiddag med ungdomar i Älvdalen

Idag på förmiddagen har jag haft "företagarskola" för åtta ungdomar som ingår i projektet Unga till arbete 18-23. Björn Tegnér är kursledare och kommunens representant i projektet som har som syfte att stödja ungdomar mellan 18-23 år som är arbetssökande. Läs mer om projektet på http://www.regiondalarna.se/sv/Verksamhet/Verksamhetsomraden/Ung-i-Dalarna/Ung-kraft/

En glad gäng med blivande entreprenörer i Älvdalen?
Under nästan tre timmar har vi pratat om bland annat entreprenörsskap, företagande, affärsidéer, kunder och marknad. Det blev många bra diskussioner både om lokal och global marknad.
Nästa fredag ses vi igen och då ska vi gå igenom ungdomarnas idéer och diskutera hur de ser på framtiden som eventuella entreprenörer.
Affärsidéer fanns det gott om!
Vi planerar även att åka ut till företag i kommunen tillsammans och göra studiebesök/företagsbesök med syftet att lära mer om företagande och företagare samt eventuellt hitta praktikplatser till ungdomarna.

Här är listan på de företag som ungdomarna vill besöka:
Önskelista på företag som ungdomarna vill besöka

En av de kreativa ungdomarnas teckningar - kanske en blivande illustratör?
Tack för en inspirerande förmiddag! Jag ser fram emot fredag i nästa vecka när jag ska få ta del av fler tankar och affärsidéer.


//Karin Hellström