SKNT-träff i Borlänge


På SKNT-träffen ingick ett studiebesök på Sahlins Struts utanför Borlänge - en engagerad och inspirerande entreprenör som utvecklat verksamheten kring struts i alla former!
Igår och idag har jag och Karin Ardefelt varit på en så kallad SKNT-träff i Borlänge (SKNT står för Sveriges kommunala näringslivstjänstemän).
Dessa träffar anordnas varje år i Dalarna och riktar sig mot alla kommunala näringslivsenheter i de 15 dalakommunerna. Personal från 13 (av 15) kommuner fanns representerade denna gången och vi fick möjligheter att dela erfarenheter och lyssna på ett antal föreläsare på temat: "Handel som tillväxtmotor". IKEA berättade om etableringen i Borlänge, HUI research berättade om hur handeln i Sverige ökat markant under senare år och blivit till en motor i näringslivet på både mindre och större ortet i landet. Gränshandel diskuterades samt näthandel och hur den med all sannolikhet kommer att växa stort i framtiden.
På plats fanns även Länsstyrelsen, Region Dalarna, Invest in Dalarna och ALMI som berättade om nyheter inom deras verksamheter.
Igår eftermiddag fick vi göra ett studiebesök på Sahlins Struts utanför Borlänge. Där berättade ägarna om hur de utvecklat sin verksamhet till ett besöksmål med guidade turer, restaurang och café, butik, tillverkning av struts-produkter mm. Jättespännande och intressant att se hur man kan utveckla en verksamhet med fantasi och engagemang!
Vi tackar näringslivskontoret i Borlänge som anordnade träffen på Romme Alpin, en imponernade anläggning som ständigt växer och utvecklas utifrån kundernas behov och efterfrågan.

Det är alltid jättekul att träffa andra näringslivskontor och lyssna på hur de arbetar med utvecklingen av kommunerna i Dalarna!

//Karin Hellström