Invigning av Åsens "träffpunkt"

Idag på förmiddagen har jag varit i Åsen på invigning av deras nya "träffpunkt" som är belägen i det gamla Soldathemmet. Initiativtagare är Sune Rytter och föreningen Auvin som arbetar hårt med att utveckla Åsens by på olika sätt.
Träffpunkten i Åsen är ett av flera försöks-projekt som Länsstyrelsen Dalarna utvecklat tillsammans med lokala föreningar och eldsjälar i byar runt om i länet. Syftet är att lösa problem med bland annat hantering av kontanter, betalning av räkningar, internet-tjänster, försäljning av livsmedel, turistinformation, försäljning av lokalproducerade varor och inte minst en samlingsplats för byinvånare. En plats där invånarna kan hitta lösningar tillsammans på de behov som finns!

Barbro, Ulla-Britt och Sune ger service till bybor i Åsen på den nya träffpunkten
- Vi ser fram emot att sätta igång, säger Sune Rytter som arbetat mycket med att få till träffpunkten i Åsen, det finns många idéer som vi jobbar med för att utveckla och komplettera verksamheten med.
- Just nu vill vi gärna att kunderna kommer till oss och berättar vad de vill att vi ska erbjuda, vi vill bygga sortimentet utifrån kundernas behov, fortsätter Sune.
- Våra öppettider är måndag - fredag 10-14. Måndagar 18-20. Välkomna då på en fika, uppmanar Sune.

Hur många invånare är det i Åsen idag, frågar jag?
- Cirka 265-270 personer, berättar Sune. Jag har lite svårt att få fram exakta siffror då SCB har ändrat sitt sätt att sammanställa statistiken. Vi riktar oss även till andra byar runt omkring. Alla är välkomna.
- Vi ser att det är många barnfamiljer som flyttar in här i byn - det är mycket positivt, fortsätter Sune. På badet i somras hade vi jättemånga besökare - vi tror att detta kommer att bli en naturlig träffpunkt här också!

Skylten på Soldathemmet i Åsen visar öppettider och tjänster som den nya träffpunkten erbjuder
Har du frågor eller förslag till Åsens nya träffpunkt?
Kontakta Sune Rytter eller Anette Hansback på sp@uvboet.se

Vi på näringslivskontoret önskar givetvis Åsenborna lycka till - ta en tur du också och hälsa på!

//Karin Hellström