Hjälp till att nominera till "årets kooperativ"


Årets kooperativ är en utmärkelse som delas ut av Coompanion. Utmärkelsen delas ut till en kooperativ verksamhet med högt medlemsvärde, och som också tillför sin omvärld ett mervärde och utmärker sig inom utveckling, delaktighet och samarbete. 

Jag tycker att vi i vår kommun ska nominera ett eller flera kooperativ/ EF ekonomiska föreningar. Ta chansen och nominera till årets kooperativ 2012! Kontakta mig Karin Ardefelt så skickar vi in en nominering. Tiden är knapp, men du hinner skicka mig ett förslag, nomineringen ska vara inne senast den 6 mars 



Coompanion ägs och styrs lokalt av sammanlagt 900 medlemmar - som precis som vi, vill verka för ett demokratiskt företagande där samarbetet och allas engagemang är rena drivhuset för ekonomisk, social och hållbar tillväxt!

Kooperation/kooperativ är en form av ekonomisk samverkan, där medlemmarna i kooperativet både äger och driver den verksamhet de har behov av. Den verksamhet man bedriver i ett kooperativ ska ge medlemmarna största möjliga nytta, till exempel ekonomisk sådan. Även samhällsnytta och allmänintresse är viktiga mål och begrepp för kooperativ.



Camino blev årets kooperativ 2011
Kooperativet Dalen blev årets kooperativ 2010 (ligger i vår gränskommun, närmare bestämt i Sörsjön)

http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2012/02/kooperativet-dalen-i-sorsjon-arets.html