Företagsbesök på Lövåsgårdens fjällhotell

Förra veckan var jag Karin Ardefelt tillsammans med Anna Matsson och Anna Karlsson från projektet SITE på ett företagsbesök hos Lövåsgårdens fjällhotell som ligger i det vackra Grövelfjällområdet. Det var en fin dag, nedan på bilden kan du se hur det kan se ut i Älvdalens kommun 8 maj, är det inte otroligt! Nedan beskriver jag kort Lövåsgårdens fjällhotell.


På 1940-talet började man att servera våfflor på Lövåsgården till turister, i och med det startade en ny epok där turismen spelat en stor roll. För tre år sedan tog Leif Holmblad från Göteborg över Lövåsgården och det är han och hans personal som driver verksamheten i dag.

Vi blev välkomnade av Lövåstgårdens köksmästaren Johan Sundström. Johan visade oss sedan runt i anläggningen. Klicka här om du vill se var Lövåsgården ligger.


På bilden till vänster Anna Matsson projektet SITE, i mitten Anna Karlsson som praktiserar på SITE och till höger Johan Sundström.
Lövåsgården erbjuder boende i en fin fjällmiljö, de har en fin restaurang som kan ta 64 gäster. Maten som man serverar är lokalinspirerad.
- Vi säger inte lokalproducerat för vi kan inte alltid få tag på lokalt producerade råvaror, säger Henrik. Det finns många fristående stugor i området, Johan berättar att det är många av dem som kommer och äter på deras restaurang, vi är nog lite kända för vår mat erkänner Johan.

Lövåsgårdens Fjällhotell
Lövåsgården gäster är i huvudsak vandrare och skidåkare men de har också konferenser, bröllop och diverse fester. De har dessutom utvecklat ett "nytt ben att stå på", det är en ny kundkategori som erbjuds flugfiskekurser, guidade turer med flugfiske.

På Lövåsgården finns det dessutom en liten Skid- & sportuthyrning, en liten relaxavdelning med bastu och badtunna. De kan till och med erbjuda en liten, egen skidbacke med tillhörande lift.



Är flugfiske det som du brinner för? Gå då in och titta på deras fina blogg. http://www.borderlinefly.se/


Läs mer om Lövåsgården på GTF (Grövelsjöns turistförening)
http://www.grovelsjon.com/HotellFjallstation.htm
Läs mer om Lövåsgårdens flugfiskeutbud på Visit Idres hemsida.
http://boka.visitidre.se/sv/se-gora/a356353/fiskeguidning-lovasgarden/detaljer?page=4




// Karin Ardefelt