Nominera till Stjärngalan 2014!

Det är nu hög tid att nominera de vassaste företagarna och företagen till 2014 års Stjärngala. Onsdag den 31 oktober är sista chansen att nominera. Gå in på http://www.stjarngalan.com/nominering/ för att skicka in er nominering!


2013 års upplaga av Stjärngalan vann Roger Svingen på Gränsbua titeln Årets Nyföretagare. Andra som blev nominerade 2013 var Pressmaster, årets exportföretag, och Turistgården, årets nybyggare, från vår kommun. Vilka av våra fantastiska företag ska vi nominera i år?

Här följer kriterierna för de olika kategorierna:
- Årets Nybyggare ska ha utländsk bakgrund, vara förebildsskapande och en inspirationskälla till andra samt ha bidragit till den lokala tillväxten. Företaget ska ha funnits i Dalarna under minst 3 år och visat på ett positivt resultat eller utveckling.

- Årets ungdomsföretagare ska inte vara äldre än 30 år och genom målmedvetet, engagerat och kompetent arbete ha etablerat och utvecklat ett eget företagande.

- Årets innovatör har utvecklat en idé till en produkt eller tjänst med nya eller banbrytande egenskaper. Produkten eller tjänsten skall ha kommersiellt intresse.

- Årets nyföretagare har drivit verksamheten i maximalt 4 år. Personen/erna bakom företaget har snabbt och med ekonomisk kontroll utvecklat ett nytt och stabilt företag från grunden.

- Årets företagsledare har genom ett tydligt och kompetent ledarskap bidragit till att utveckla sina medarbetare och /eller sitt företag på ett positivt utmärkande sätt. Engagemang, känsla, omvärldskunskap och kunnighet är exempel på utmärkande egenskaper. Personen
ska ha en tydlig ledarroll i eget företag eller som anställd verksamhetsledare.

- Årets företag kännetecknas av utveckling, nytänkande och god ekonomisk tillväxt. Företaget är ägarelett och ett föredöme såväl lokalt som regionalt, visar engagemang i samhällsfrågor och följer samhällets etiska normer och värderingar.

- Årets Exportföretag har en betydande exportandel, uppvisar en tydlig exportutveckling och har en positiv utveckling i Dalarna som också är bas för bolagets verksamhet. Årets Exportföretag ska inspirera andra företag till export.

- Årets Dalaprofil är en person som genom sin företagsamhet, kreativitet och initiativförmåga har tagit världen till Dalarna och Dalarna till världen.

- Årets varumärke i Dalarna har haft en stark utveckling i såväl kännedom som attityd under året. Dessutom ska det spela en betydande roll för företagets försäljning och ekonomiska resultat.

Läs mer:



//Frida Torsein