Positiva saker händer i Nornäs!

I helgen besökte vårt kommunalråd Nils-Åke Norman  Nornäs gamla skola, den gamla skolan har genomgått en snabb förändring. Chris och Tom Schreiber satsar på en helt ny verksamhet i skolan. Vad glad man blir, när viljan finns att ta tillvara en av våra styrkor, -vår vackra natur. Det är bara att konstatera att vår natur ger oss fantastiska möjligheter, miljön tillsammans med duktiga entreprenörer är ett "vinna vinn koncept".
Chris Schreiber, Nils-Åke Norman, Tom Schreiber, Sven Olov Åsberg 


Vacker utsikt över Noren
Tänk vad man kan göra av en nedlagd skola!
I helgen besökte Nils-Åke Norman och  Sven Olov Åsberg De nya entreprenörerna som gjort om Nornäs gamla skola till ett Bed & breakfast. Det är Chris och Tom Schreiber som är de nya entreprenörerna, de kommer från Tyskland och satsa på att locka tyska besökare till den svenska vildmarken. De har på rekordtid renoverat Nornäs gamla skola och nu står drygt 30 bäddar redo att ta emot gäster både vinter och sommartid. Målet är ett Bed & Breakfast och aktivitetcenter med drygt 50 bäddar. Anläggningen fokuserar på. Snöskoterturism, Vasaloppet, Draghundstävlingar, fyrhjulingar och  guidade vandringar i Fulufjällets Nationalpark m.m. Vi önskar dem lycka till.  För mer information www.schwedenaktiv.de


 
Just nu är sommarsäsongen över och i väntan på vintern byggs de nu om den gamla gymnastiksalen, tanken är att hyra ut den för logiboende inför Vasaloppet.


Vid pennan  Nils-Åke Norman och Karin Ardefelt