torsdag 20 februari 2014

Framtidsmöte på näringslivskontoret

I förra veckan hade näringslivskontoret och W7 möte, och platsen för mötet blev Sporthotellet. Mötet hölls för att diskutera framtiden - inte bara för W7 utan även för näringslivskontoret.

Med anledning av den omorganisation som Älvdalens kommun just nu ägnar sig för fullt åt, var det på sin plats med en träff för att diskutera framtiden. Projektet W7 tar slut vid slutet av 2014, och just nu pågår arbetet med en ny ansökan för fortsatt verksamhet efter 2014.

Skisser för framtiden.
Den nya tjänstemannaorganisation kommer att sjösättas den 1 januari 2015, och arbetet med den nya organisationen började för ungefär ett år sedan. Ett politiskt beslut togs för att omorganisera tjänstemannaorganisationen såväl som den politiska organisationen, och motivet till detta var att få kortare beslutsvägar, smidigare organisation, tydligare struktur samt ökat medborgarinflytande.


Så här kommer grundstrukturen bland tjänstemännen att se ut 1 januari 2015. I "bubblan" för Samhällsutvecklingsförvaltningen kommer näringslivskontoret att finnas.
Vi vill redan nu flagga för att denna omorganisation kommer att påverka arbetet på näringslivskontoret, att få den nya organisationen att "sätta sig" kommer att ta mycket tid i anspråk - men när alla roller och rutiner med nya organisationen väl är inövade är sannolikheten stor att vi just kan erbjuda en snabbare och smidigare organisation med allt det kan innebära. Nu hoppas vi att ni har tålamod, en omorganisation är tidskrävande och det kommer att kräva att Näringslivskontoret lägger mer tid in i organisationen för att i framtiden ge er medboragare/företagare en bättre service.

Tillsammans med bland annat miljö, plan och bygg, tillsyn, teknik och markfrågor kommer näringslivskontoret att finnas. Förhoppningen är att ärendenas handläggningstider kommer att kunna kortas avsevärt med denna organisering.Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2012/09/mote-med-norra-dalarnas-turistrad.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2012/03/mote-med-landsbygdsutvecklare-och.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2012/01/lyckat-mote-i-grovelsjon.html//Frida Torsein