fredag 21 februari 2014

Månadens profil - Susanne Olsson

Den 19 februari anordnade Kompetensbanken en nätverksträff på Turistgården i för att kora månadens profil. Kompetensbanken är ett nätverk som startats för att synliggöra och förmedla kvinnlig kompetens. I nätverket finns styrelseledamöter, föredragshållare, mentorer, tolkar och personer med spetskompetens. Kompetensbanken är en del i projekt W7 Dalarna. 

Inspiratör på onsdagens nätverksträff var Marie Mörk från företaget Sportkullan. Deltagarna fick en spännande och intressant föreläsning under rubriken ”Våga växa”. Marie berättade om hur Sportkullan utvecklats från ett enmansföretag till ett framgångsrikt företag med tre delägare. Den 12 juli arrangerar Sportkullan ett spännande event, Sportkullan Adventure Race. En lagtävling där tre kvinnor tillsammans ska ta sig från start till mål via flera kontrollpunkter. Sträckan avverkas på flera sätt; genom löpning, cykling, madrasspaddling och andra äventyrsmoment. Läs mer om tävlingen på http://www.sportkullanar.se/

W7 Dalarna och Kompetensbanken delade också ut "Månadens profil". En utmärkelse för att lyfta fram företagsamma kvinnor i våra 7 kommuner.

Månadens profil Susanne Olsson med blombukett i handen.
Susanne Olsson som utsetts till februari månads profil fick mottaga blommor och diplom med följande motivering:
Susanne driver frisersalongen SM-klippet i centrala Särna. Genom det förvärv och den renovering hon genomfört av fastigheten där salongen nu finns, har hon bidragit till en positiv utveckling av Särna som ort. Delar av affärslokalen hyr hon även ut till andra entreprenörer i Särna.

Susanne har ett stort engagemang för bygden och arbetar i några av föreningslivets styrelser. Hon är en idéspruta med många ”järn i elden” och har ett gediget intresse för att utveckla företagandet och aktiviteterna i och omkring Särna.

Som egen företagare är det en framgång att inse vikten av kompetensutveckling. Det har Susanne gjort, bland annat genom att delta i Almis mentorprogram. Som ensam entreprenör är det värdefullt med ett bollplank för problem och frågeställningar.

För Susanne är ingenting omöjligt. Hon är en positiv och lättsam person som med sitt sätt och engagemang fått saker att hända i Särna!

Vill du veta mer om Kompetensbanken? Vill du gå med i nätverket? Söker du en styrelseledamot, en mentor, en föredragshållare eller något annat? Kontakta oss!


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2013/05/w7-manadens-profil.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2011/03/helena-andersson-pa-renbiten-manadens.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2013/08/kompetensbanken-vad-ar-det.html//Frida Torsein