tisdag 15 april 2014

Offentliga upphandlingar - så här kan du göra

En uppmaning till alla som vill lägga anbud i en offentlig upphandling - läs detta! Vi har samlat lite allmän information om hur man gör för att vara med i en upphandling. Kan det eventuellt vara en möjlighet för dig att utveckla din verksamhet?

Vågar du se runt hörnet och ta möjligheterna som kan finnas där?
Mora, Orsa och Älvdalens kommuner har ett samarbete när det gäller offentliga upphandlingar. Det program som de samarbetande kommunerna i vår region använder är Visma TendSign och det är gratis för leverantörer att använda för att lägga anbud, men om du vill prenumerera på upphandlingar och inte själv bevaka tillkommer en kostnad om 2 500 kronor.

Hur gör man då?
Gå in och registrera sig på denna länk: https://tendsign.com/public/register_seller.aspx, och där väljer om man vill ha gratiskontot eller prenumerationskontot. Detta program gör att det inte är så lätt att missa att fylla i all information som behövs, eller missa de "ska"-krav som finns.

Visste du?
Att just finns det en upphandling på gräventreprenad i Älvdalens kommun. Klicka här för att se alla aktuella upphandlingar i området Mora-Orsa-Älvdalen. Sidan som vi länkat till ovan är ett levande dokument, där det ständigt kommer nya upphandlingar, och gamla tas bort. Nu vill vi hjälpa er att hitta de upphandlingar som finns i vår region. Här kan man läsa om hur en offentlig upphandling går till: http://www.mora.se/Kommun--politik/Upphandling/Hur-gar-en-upphandling-till/

Den senaste tiden har flera enmansföretag i vår kommun vunnit offentliga upphandlingar. Vi kommer framöver att göra en bloggserie med intervjuer av dessa företagare framöver.

För att se vilka aktuella upphandlingar som finns, klicka på denna länk: http://www.mora.se/Kommun--politik/Upphandling/Aktuella-upphandlingar/

Just nu pågår arbete på näringslivskontoret med att ta fram datum för en informationsträff om offentliga upphandlingar i vår kommun, så håll utkik!


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2013/04/vill-du-lara-dig-mer-om-offentlig.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2011/10/lagen-om-offentlig-upphandling-hur-gor.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2013/11/forhandling-i-upphandling.html
//Frida Torsein