Företagsbesöksturné i Älvdalens kommun

Carina Alm Siitari
Igår var näringslivskontoret på företagsbesöksturné i kommunen. Vi besökte Morins Bageri, Byvägen 30, Idre Redovisning och Coop Konsum Idre. Vi passade även på att se hur det nya biblioteket i Älvdalen kommer att se ut. På vägen tillbaka till söderut stannade vi till på Särna Sko och klädeshandel.

Först ut på turnén var Morins bageri i Älvdalen. Morins bageri drivs av Carina Alm Siitari, som drivit det sedan 2002. Cafét startades 1895, och har behållit sitt namn  genom seklen. På bageriet finns inte bara utsökta bakelser och smörgåsar, utan även möjligheter till spel. Carina är noga med att behålla den gamla atmosfären i caféet, och berättar att det är en hel del kunder som kommer från Mora speciellt för deras produkter.

Calle Alvring och Sandra Persson
Byvägen 30 är en restaurang och B&B som startade i Idre den 6 juni i år. De har frukost- och lunchservering, catering och fullständiga rättigheter. En av ägarna driver även chokladföretagen Idrejentan, som även det finns att köpa i restaurangen. Byvägen drivs av Idretjejen Sandra Persson och Calle Alvring från Västkusten. Vi vill önska Sandra och Calle lycka till med sitt nya företag!

Susanne Olsson och Elenore Olsson
I samma hus som Byvgen 30 finns nu även Idre Redovisning AB som drivs av Susanne Olsson. Susanne anställde i höstas Elenore Olsson. Elenore är också duktig på att fota, och på restaurangen Byvägen 30 kan du få ett smakprov av hennes fotografier. Tidigare fanns Idre Redovisning i kommunhuset i Idre, men har nu alltså flyttat till Byvägen 30. behöver du bokföringshjälp, kontakta Susanne eller Elenore på Idre Redovisning! Vi hoppas att Susanne och Elenore ska trivas bra i de nya lokalerna.

Nymålade, nya biblioteket i kommunhuset i Idre
Innan vi åkte vidare till Coop Konsum Idre, åkte vi och lämnade kommunens internpost på kommunhuset i Idre. Då passade vi på att kika på det som kommer att bli nya biblioteket i Idre. Som ni ser på bilderna är det nu ljust och fräscht, och vi hoppas att nya biblioteket kommer att bli riktigt mysigt!

Ann-Sofie Rönning och Frida Torsein på Konsum i Idre
På Coop Konsum Idre träffade vi Ann-Sofie Rönning, som sedan 1 januari 2013 driver Konsum i Idre. Nu har Ann-Sofie gjort en hel del förändringar i butiken, inte bara när det gäller schemaläggning, utan även när det gäller butikens utformning. Vi önskar henne fortsatt lycka till!

Karin Jonssons vackra blommor
När vi åkte tillbaka till kommunkontoret i Särna, gick vi in på Särna Sko och klädeshandel, och beställde en bukett blommor. Varför vi beställde denna blomsterbukett kommer vi att avslöja under dagen. Karin Jonsson som driver Särna sko och klädeshandel berättar att sommaren börjat riktigt bra och är jämförbart med förra året.

Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/06/foretagsbesok-pa-nya-byvagen-30.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2013/09/15-arsjubileum-pa-glimten.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/06/foretagsbesok-larz-kristerz-och-stefans.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/06/idre-yran-alltid-vecka-28.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/03/frukostmote-pa-idre-fjall-113.html//Frida Torsein