måndag 1 december 2014

Innovatörer sökes!

Är du kanske den som vill utveckla smarta lösningar på hur man kan styra villors el- och värmeanvändning. Det kan innebära tjänster/system för att energieffektivisera, miljöanpassa energilaster och/eller gynna egen elproduktion. Känns detta lockande så ska du läsa materialet nedan. Det är Naturskyddsföreningen igång en innovationstävling där du som privatperson, företag eller organisation kan delta. Syftet med innovationstävlingen är att den ska resultera i en produkt/tjänst som hjälper villaägare att spara energi och förenkla tillverkning av egen el > Läs mer om vad vi söker. Tävlingen är indelad i två omgångar och du kan vara med i den andra deltävlingen utan att ställa upp i den första.

Deltävling 1 I första tävlingen är vi intresserade av idéer som går att förverkliga inom ett halvår. Du behöver alltså inte ha en färdig produkt/tjänst i första tävlingsomgången, utan kan skissa fritt på ett förslag som kan utvecklas vidare under våren 2015.


Om du vill delta i den första deltävlingen läser du först våra regler och fyller sedan i tävlingsformuläret. Vi vill ha ditt bidrag senast 1 januari 2015. De bästa bidragen belönas med 10 000 kr (per vinnande bidrag).

Deltävling 2 Den första deltävlingen fungerar som ett delsteg och en plattform till att testa dina idéer innan nästa deltävling. Den andra deltävlingen börjar i januari 2015 och vinnarna får dela på 100 000 kr. Dessutom utlovas att de vinnande bidragen i den andra deltävlingen får möjlighet att samarbeta med energibolag/försäkringsbolag i syfte att testa och utveckla sina idéer. Riktlinjer och regler för den andra deltävlingen publiceras på denna webbplats under januari 2015.

Här har jag klippt in original utskicket.


Om du har frågor om tävlingen så kan du ringa eller mejla till: Jesper Peterson, 070-240 17 22, Jesper.Peterson@naturskyddsforeningen.se

Tävlingsbidrag sänds till: innovationstavling@naturskyddsföreningen.se

De som jobbar med tävlingsbidragen och/eller sitter i juryn har samtliga skrivit på ett sekretessavtal som skyddar alla tävlandes bidrag.


// Karin Ardefelt