måndag 13 april 2015

Solvärme och solcellskurs här hos oss, ta nu tillfället i akt!

Ta nu tillfället i akt! Nu när miljöavdelningen arrangerar och bjuder in till en solvärmekurs och en solcellskurs. De som bjuds in är snickare, VVS entreprenörer, elektriker och andra som vill lära sig installera solvärme/solcellsanläggningar till kostnadsfria installationskurser. 
Självklart ska vi ta vara på den energi som solen ger.
 

En av anledningarna till varför miljöavdelningen arrangerar dessa kurser är att privatpersoner i kommunen har haft svårt att finna företag som installerar solfångare och solceller.


  • Du som entreprenör kan kanske finna en "ny" marknad.
  • Du som privatperson kan inspireras till ett klimatsmartare leverne.


 

Kostnadsfria energikursdagar 
 
1-Solvärmekurs för installation av en plan solfångare som kommer att genomföras i Särna 22-23 april 2015.  Kursen startar med teori på förmiddagen onsdagen den 22 april och därefter fortsätter praktiskt utförande som beräknas avslutas under 23 april.

2-Solcellskurs genomförs i Särna 25-27 april 2015. 
Kursen börjar direkt med den praktiska delen lördagen den 25 april och vi beräknar att avsluta solcellskursen med teoripass på eftermiddagen måndagen den 27 april. 
Anmälan per mail till miljöavdelningen@alvdalen.se eller per telefon till 0251-31152 senast 16 april 2015.
Har du frågor så kan de ringa Edita Pinxter 0251-31173

Eftersom tidpunkten för solkurser sammanfaller med Företagarmässan i Älvdalen fredag/lördag 24 – 25 april, kommer kursledare att presentera ovanstående solenergisystem på mässan.

 Edita Pinxter hälsar att hon ser fram emot att träffa er!


//Karin Ardefelt