onsdag 13 maj 2015

Stora festligheter i kommunen i början av juni

Idag tänkte vi passa på att intervjua Ing-Marie Bergman, som är projektledare för evenemanget Älska Älvdalen.

Evenemanget drar igång den 6 juni och pågår till 13 juni, för att hylla kärleken och för att fira att Sofia Hellqvist äntligen får sin prins.

Ing-Marie Bergman
Hej Ing-Marie! Berätta lite om Älska Älvdalen:
Just idag är det exakt en månad kvar, och vi jobbar just nu intensivt med förberedelserna. Vi har lanserat en hemsida där hela programmet finns och är under ständig uppdatering. Facebooksidan hittar du här: https://www.facebook.com/alskaalvdalen?fref=ts

Biljettförsäljningen till Kärleksgalan den 13 juni (http://www.ticnet.se/event/alska-alvdalen-karleksgala-biljetter/380119) pågår för fullt och förutom att man kan köpa via ticnet.se kan man nu även köpa samtliga biljettkombinationer på Älvdalens Turistbyrå, 0251-41010.

Jag har hört talas om artisterna på galan, vill du berätta vilka det är?
Vi är mycket glada över att kunna presentera så nationellt kända och folkkära artister som Kalle Moraeus och bandet Hej Kalle, Jill Johnson, Robin Stjernberg, Jon Henrik Fjällgren och Stefan Nykvist. Kvällen avslutas med dans till Larz Kristerz.

Hur ser programmet ut i stora drag?
Om vi fokuserar på den 13 juni så börjar dagen med champagnefrukost i Tingshusparken med musikunderhållning. Klockan 12 är det Kärlekskonsert i Älvdalens kyrka (http://www.ticnet.se/event/konsert-med-lena-willemark-med-orsa-och-alvdalen-spelman-biljetter/380859) med bland annat Lena Willemark, Orsa spelmän och Maria Barke. På eftermiddagen visas SVTs direktsändning av prinsbröllopet på storbildsskärm, också det i Tingshusparken. Vi hoppas att vädergudarna står oss bi och att många vill komma och fira den stora dagen tillsammans med oss.

Du berättade att planeringen är i full gång och jag har hört att det finns olika arbetsgrupper som är med och planerar, vill du berätta mer om det?
Arbetsgrupperna är bland annat utsmyckning, mat, musik, kultur och barn. I dessa grupper har frivilliga fått anmäla sitt intresse.

En projektgrupp leder detta arbetet och den gruppen består av mig, några kommunrepresentanter och representanter från den ekonomiska föreningen Älska Älvdalen.

Det är för övrigt föreningen Älska Älvdalen som arrangerar och finansierar en stor del av programmet och lördagens Kärleksgala. Vi arbetar för att alla som bor här och alla besökare ska få en minnesvärd och rolig upplevelse.

Ni har också en facebooksida , hur många gillare har ni på den?
Just nu är det 1838 och det ökar hela tiden.

Tack Ing-Marie och lycka till!


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2015/05/maria-rydqvist-fick-jamlikhetspriset.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2015/02/snart-ar-det-dags-for-foretagsmassa.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2015/04/arets-nyforetagare-i-alvdalens-kommun.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2015/04/arets-foretagare-i-alvdalens-kommun-2014.html//Frida Torsein