Hurra, hurra för Renbiten AB!

Renbiten  kammar in priser och utmärkelser om vartannat. Vi är så stolta över att ha er i vår kommun. Renbiten var för två år sedan med och tog fram en kokbok med namnet "Smak på Sápmi". Boken har nu fått utmärkelsen i kategorin " Local Cuisine" i  "World Gourmand Cookbook Awards" i Yantai, Kina!

http://renbiten.se/
Klicka på bilden om du vill komma till Renbitens hemsida.


VÄRLDENS BÄSTA!!!

Syftet med denna bok ”Smak på sapmi” var att skapa recept på annat än renfilé, skav och rökta renstekar. Boken finns till försäljning i "Renbitens" butik och du kan också köpa den över nätet.
Läs mer om boken genom att klicka här. 

http://www.slowfoodsapmi.com/shop.html
Klicka på bilden om du vill komma direkt till bokens försäljningssida.
Det är Slowfood sapmi som tagit fram boken. Slow Food Sàpmi är en samisk branschorganisation som arbetar för en hållbar resursförbrukning med fokus på att utveckla och tillvarata samisk mat samt samernas rätt till att producera sin egen mat, matsuveränitet. De företräder samiska mathantverkare och samer intresserade av samisk mathållning. Organisationen omfattar hela Sápmi, de samiska områdena i Sverige, Norge, Finland och Ryssland.
Extra: Något spännande som Renbiten och Björn Jonsson har utvecklat är ett upplevelsepaket. Vad säger ni om att äta en riktig lyxmiddag ute på en hemlig plats i Grövelsjön till ett bord dukat med vita dukar och levande ljus, eller att få vandra iväg till vårt paradis vid Grötvallsjön, övernatta i kåtor och bara njuta av härliga vandringar och måltider tillsammans. Läs mer om deras upplevelsepaket genom att klivka här. 


Händelser som väntar:

• I höst kommer ett tyskt matlagningsprogram till dem för en inspelning. Det var en rolig nyhet och en jättebra reklam för vår bygd.  Helena berättar att det är ett av de mest sedda programmen i Tyskland. Hon avslutar och lovar att vi ska få mer information nlängre fram.

• I sommar kommer det att sändas några program om utomhusmatlagning på radiodalarna. Renbiten kommer att vara med i två av programmen varav det första kommer att sändas tisdagen efter midsommar (förmiddag tror jag).

http://www.hitta.se/s%C3%B6k?id=&type=&sort=&vad=0253-23330
Här ligger Renbitens butiken, klicka på bilden!

• I juli kommer Dagens Industri till Renbite för att göra ett reportage. (Jag vet att Dagens Industri samtidigt kommer att besöka några andra företag i vårt område).

//Karin Ardefelt