måndag 8 februari 2016

Företagsbesök Älgparken, Pero och RV Electro och RV telecom

I onsdags var vi på företagsbesök på Älgpark och huskyfarm i Öjvallberget, PeRo i Särna och RV Electro och Telecom. Vi vill passa på att dela med oss av vårt besök.

Fjolingarna Lillebo och Michael i älgparken
Först ut var som sagt Älgparken och huskyfarm, där vi fick träffa några jämtlandsgetter och älgarna Bosse, Lena, Michael och Lillebo samt ungefär 40 alaskan malamutehundar. Detlef Herche, som driver företaget tillsammans med sin fru, berättade att de lagt ner mycket tid och arbete på att få hela parken i ordning såpass som den är idag och väldigt mycket har de gjort själva. Runt om i landet finns ungefär 30 älgparker, och det finns ett nätverk kring detta. De hyr ut stugor och erbjuder även hundspannsturer utöver att ta emot besökare till själva älgparken.

Frida Torsein, näringslivssamordnare och
Karin Ljudén, företagsrådgivare, matar älgar
Andra företaget vi besökte var PeRo i Särna, som drivs av Roger Mörk och Per Blomqvist. De har i dagsläget ca 10 heltidsanställda och 4 deltid. PeRo startade Roger och Per 2004 och de har drivit det sedan dess, och blev Årets Ungdomsföretagare i Dalarna 2008. De är bland annat anslutna till Däck Team, har en verksad samt entreprenad och torvbrytning i sin repertoar. Verksamhetsområdet är inte bara Dalarna, utan arbetsområdet är större än så.

Sista besöket för dagen blev på RV Telecom och RV Electro, där vi träffade Jan Eriksson. Jans företag RV Telecom är ett företag som sätter upp master för telefoni och de arbetar inte bara nationellt utan har även leverantörer/kunder internationellt. Jan är även delägare i RV Electro, som drivs av hans bror Klas Eriksson som vi dessvärre inte hade möjlighet att träffa, och de utför olika elinstallationer.


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2015/09/foretagsbesok-lovasgarden.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2015/12/foretagsbesok-pa-coop-ica-och-fjaril.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2015/11/foretagsbesok-pa-tre-bjornar-knuts-bygg.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2015/12/foretagsbesok-pa-evas-harverkstad.html//Frida Torsein