På cykel på Idre Fjäll

Tänk vad mycket det finns att göra på hemmaplan. I går tog jag med familjen till Idre Fjäll för att testa dom omtalade cykellederna. Det var så roligt, jag kan bara säga wow! 


Idre Fjäll har man utvecklat cykelleder som passar alla! De gröna lederna som ni kan se på kartan nedan är flacka och lätt cyklade men samtidigt roliga och inspirerande. Den blå leden är nästa äventyr efter att man har cyklat den gröna. Den blåa leden rullar som en berg- och dalbana genom de vackra skogarna runt Idre Fjäll. Om du vill läsa mer om cykling på Idre Fjäll klicka här.

Kartan http://www.visitdalarna.se/globalassets/biking-dalarna/idre/kartor/15cykelleder.pdf
Klicka på bilden om du vill se kartan bättre.  • Vi valde den Blå, leden som är 9 km och sträcker sig runt fjället. Det var ett äventyr, hela tiden blev vi överraskade av nya utmaningar. Det var så roligt så vi märkte knappast när det gick uppför. Klicka här om du vill läsa mer om den blå banan.


Vacker natur är inte fy skam, samtidigt som man utmanar sig själv. På bilden syns vackra Städjan i bakgrunden.

 

 

 
Biking Dalarna är ett samarbete mellan destinationerna Säfsen, Falun, Malung-Sälen, Rättvik, Mora, Idre och Orsa Grönklitt. Syfte är att erbjuda sina gäster högkvalitativa cykelupplevelser. Dessa destinationer har tillsamans utvecklat gemensamma ledmarkeringar, en gemensam gradering av  leder. Dessutom så garanterar de att du hittar bra kringservice så som, mat och boende vid cykelområdena.
 
Biking Dalarna består alltså av sju destinationer och totalt finns det 105 mil uppmärkta Cross Countryleder, 42 mil Leisure cycling, 60 mil Road cyckling och 7 Downhillspår. Klicka på bilden till vänster så kommer du till Biking Dalarnas hemsida.

Kan ni tänka er att vi som är boende i kommunen kan köpa rabatterat säsongskort, vem kan motstå det?

// Karin Ardefelt