Läs om frukostmötet i Älvdalen 25 januari

I onsdags hölls frukostmöte på Hotell Älvdalen. Det är Älvdalens kommun som tillsammans med Företagarna arrangerar frukostmötena i kommunen. Mötet innehöll allt från företaget Digistream, Vinterfest, upphandlingar till Almis mentorprogram.

Eva Pettersson, Företagarna
Först ut var Eva Pettersson, företagarna, som berättade om det samrådsmöte som hölls för ett par veckor sedan, och som var en uppföljning av på FR-konferensen som hölls i november förra året. Eva passade även på att berätta om Maria Rydqvist och hennes insats i Ulricehamn, där hon även gjorde mycket god reklam för Älvdalens kommun.

Mikel Söderbacka, Digistrean
Dagens företagspresentation stod Mikael Söderbacka för, som startade Digistream 2005 och nu driver det tillsammans med Tom Jansson som blev delägare 2013.Micke berättar att han tidigt hade intresse av ljud och ljus, som är en av de saker de ägnar sig åt på Digistream. Han satte extra lampor på sin cykel, och när det var dags för moped utrustades den med extra lampor och stereo och när det var dags för bil installerade han Älvdalens första baslåda i den. Förutom ljud och ljus ägnar sig Digistream även åt IT och kommunikation, då Tom är en av landets bästa teletekniker. Besök Digistreams hemsida!

Annika Nordkvist, Vinterfest
Annika Nordkvist på Musik i Dalarna passade på att berätta om Vinterfest - den fantastiska kammarmusikfestival som går av stapeln 16-19 februari. I år kommer Älvdalen att ha inte mindre än två konserter - den 18 är det Triptyk som är en stafettkonsert där man kan lyssna på konserter på tre olika ställen i Älvdalen där den sista av de tre konserterna är med Dalasinfoniettan på Salemkapellet. Festivalens avslutningskonsert går i Älvdalens kyrka den 19 februari. Köp dina biljetter här! Vi kan lova att även om du inte lyssnar på kammarmusik/klassisk musik i vanliga kan kan även du uppskatta detta.

Upphandlingschef Juhani Halonen
Upphandlingschef Juhani Halonen passade på att visa på hemsidan vilka upphandlingar som finns ute nu. Han berättade även om det lärseminariet om upphandling som kommer att hållas den 8 februari och mer information hittar du på denna länk. Du kan anmäla dig till seminariet här. Juhani ville även uppmuntra er företagare att kontakta honom för att få en visning i hur det upphandlingsverktyg vi använder, Mercell, fungerar. Juhani når du på epost juhani.halonen[at]mora.se.

Thomas Kjellson, VD fastighetsbolaget
Thomas Kjellson, VD på Norra Dalarnas fastigheter tog några ord om det nya skolbygget, som går enligt planen och som just nu är det största byggprojektet i hela länet. Den nya skolan kommer att vara en F-9-skolan där även biblioteket kommer husera. Thomas berättade även att fastighetsbolaget precis lämnat in en bygglovsansökan om nya lägenheter. Då det i dagsläget är ca 200 personer ser man att det finns underlag för att bygga fler lägenheter.

Även jag Frida, som skriver detta blogginlägg, fick ta frukostmötesdeltagarnas uppmärksamhet ett ögonblick för att ge er lite kommuninformation. Bland annat om att företagen i vårt företagsregister under februari månad kommer att bli uppringda av det företag som vi anlitar för att hålla företagsregistret uppdaterat - nämligen Update System. Företagsregistret finns på kommunens sida men man kan också välja att inte synas offentligt utan bara få information från kommunen via epost. Försök lägga det på minnet, då detta kostar inte er något utan kommunen står för kostnaden. Det är också hög tid att lämna in bidrag till Årets företagare och Årets nyföretagare. Maila in ditt förslag till frida.torsein[at]alvdalen.se. En annan sak som är viktigt är det reklamutskick som nyinflyttade får. Däri finns möjligheten för företag att lämna erbjudanden som de nyinflyttade får i ett brev. Tyvärr får vi klagomål då det är många företag från Mora med i vårt utskick - och visst vill vi visa de som flyttar in i vår kommun vilket utbud vi har?!

Carin Nises, Almi
Almis Carin Nises presenterade möjligheten att vara med i Almis Mentorprogram. Under ett helt år får du tillgång till en egen mentor som kan vara ditt bollplank. Det är en mycket bra investering för dig och ditt företag, då man ofta kan sakna någon att bolla tankar och idéer med. För ett helt år får du en mentor, som noga matchats med just dig, och det kostar endast 2000 kr. Vi vill uppmuntra er att ta kontakt med Carin, carin.nises[at]almi.se eller 0250-84062, för att höra mer eller rentav lämna in en ansökan!

Kjell Tenn
Under dagens sista punkt, företagens 1-minutare hade Kjell Tenn första ordet. Han berättade om det projekt som han leder som handlar om att finna bostäder. Han har ringt runt till flera personer som äger hus i vår kommun men som står tomma och berättar om möjligheten att hyra ut huset. Han möts av människor som blir glada och nu ser möjligheter att hyra ut sitt hus. Vet du ett hus som står tomt och kanske skulle kunna hyras ut? Kontakta Kontaktcenter 0251-31300 som kopplar er vidare till Kjell!

Jürgen Smolle, Handelsbanken
Jürgen Smolle, kontorschef på Handelsbanken, berättade om den lyckade satsningen att etablera sig i Älvdalen. Han tryckte även på hur viktigt det är att man som företagare är villig att utveckla sig själv och sitt företag genom exempelvis Mentorskapsprogrammet som Almi har, de gånger man är i kontakt med banken.

Karin Ljudén, F7
Karin Ljudén berättade om F7-projektet och det F7-lyft som de ska hålla i vår. Du kan läsa mer om F7-lyftet här! Hon berättade även om det seminarium som de arrangerar i sociala medier, som du kan läsa om här.

Torbjörn Wallin
Allra sist fick Torbjörn Wallin berätta om Företagsmässan 2017, där det fortfarande finns plats kvar. Passa på att boka din monter för att knyta kontakter och skapa affärer! Det blir många intressanta aktiviteter och företag på mässan som pågår den 12-13 maj i ishallen i Älvdalen.


Jag passar på att tacka alla som kom på mötet och alla ni som var med och presenterade er själva och er organisation. Vi ses väl på frukostmötet den 22 mars på Hotell Älvdalen? Välkomna då! Den 1 februari är det lunchmöte på Storsätra Fjällhotell - även då är ni varmt välkomna!


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/01/valkommen-till-lunchmote-pa-storsatra.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/01/foretagsmassan-12-13-maj.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/01/workshop-sociala-medier-bilder-mm.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/01/workshops-for-etablerade-foretag-med.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/01/samradsmote-med-uppfoljning-efter.html//Frida Torsein