Möjligheterna för svenska företag på den norska marknaden.

Vår kommun gränsar till den norska marknaden. För många företag i vår kommun är det en självklarhet att agera på såväl den norska som den svenska marknaden, men det har visat sig att det många gånger uppstår svårigheter. Den 23 mars kommer det vara en workshop i Tällberg på temat med bland annat en paneldebatt där gränshinder diskuteras. Detta är kanske något för dig och ditt företag.  

Vår kommun gränsar till den norska marknaden!

Jag vill passa på att fråga er om ni vet att Sverige exporterar ungefär lika mycket till Norge som till Tyskland? Förutsättningarna att handla med Norge är stora och det finns många fördelar. Norge är ett nära gränsland, som vi till stor del även delar språk och kultur med. Många svenska företag är också framgångsrika på den norska marknaden.

Sverige är det land som Norge importerar mest ifrån. Visserligen är Norge inte med i EU vilket innebär att det är lite andra regler som gäller. Detta upplever många som svårt och krångligt, men inte värre än att det går att lösa.

Under en eftermiddag går vi igenom handelsvillkor, tullar, moms med mera.

Interregprojektet Gränsmöjligheter i samarbete med F7 – 7 kommuner i samverkan för tillväxt och Gränskommittén Hedmark-Dalarna anordnar ett seminarium  med information om handelsvillkor, tullar, moms och regler kring export och import. Diskussioner och workshops.
Lyssna till och inspireras av företagare som lyckats på den norska marknaden.


Plats: Tällberg
Datum och tid: torsdag 23 mars, kl 13.15 – 17.00
Frivillig lunch från 12.30


Seminariet är kostnadsfritt. Begränsat antal deltagare.
Transport från Idre, Särna, Älvdalen, Mora, Orsa, Rättvik, Vansbro, Sälen, Malung och Leksand ordnas vid intresse.


Välkommen på workshop med
projektet Gränsmöjligheter!

Klicka på bilden för att se den i större format.

// Karin Ardefelt