Har du funderingar kring export? Vi har hjälpen för dig!

Idag hade vi besök av Erik Gropgård, som är chef för Business Swedens Dala-och norra Sverigekontor. Han passade på att berätta mer om vad Business Sweden gör och kan erbjuda företag i vår kommun.
Erik Gropgård
Business Sweden har ett statligt uppdrag och syftet är att hjälpa svenska företag att börja eller utveckla sin export till andra länder, men också att hjälpa utländska företag att investera och expandera i Sverige. Detta gör de genom rådgivning och praktiskt stöd, såväl i Sverige som på nära 50 av världens mest intressanta marknader.

Business Sweden bildades den 1 januari 2013 genom en sammanslagning av Exportrådet och Invest Sweden. Business Sweden ägs av staten och näringslivet, som representeras av Utrikesdepartementet och Sveriges Allmänna Utrikeshandelsförening. Det delade ägandet ger tillgång till kontakter och nätverk på alla nivåer.

Erik Gropgård är vår Dalakontakt och det är honom ni ska kontakta när ni funderar på att börja exportera eller utveckla er export till andra länder. Eriks rådgivning är kostnadsfritt, men den dag det blir skarpt läge och ni definitivt ska trycka på knappen för att etablera företaget i ett annant land kan en kostnad tillkomma, där staten tar 50% av kostnaden och ditt företag de resterande 50%.

Erik finns till vardags i i Borlänge, men åker ut till företag som är intresserade av exportrådgivning. Du når honom här: Erik.gropgard[at]business-sweden.se, 070-381 37 06.


Läs mer:
http://www.business-sweden.se/Export/
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/02/utlysning-av-8-miljoner-kronor-for.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/02/nyhetsbrev-februari-2017.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/02/mojlighet-till-lagre-arbetsgivaravgift.html//Frida Torsein