Företagsbesök Gustafssons däck och sten

Gustafssons däck och Sten och Gustafssons åkeri var näringslivssamordnarna, företagsutvecklare och kommunalråd på företagsbesök på i tisdags. Det var Sven-Åke Gustafsson som driver företagen som vi fick en pratstund med.
Karin Ljudén, Kjell-Ivar Stormats, Peter Egardt
och Sven-Åke Gistafsson

Sven-Åke har drivit företag nästan så länge han kan minnas, och det började under tidigare 70-talet med kor. I hans släkt har åkeriet funnits sedan 1930-talet, men Sven-Åke startade efter en tid eget åkeri och lade ner lantbruket, och började på så vis konkurrera med sin far som drev det anrika åkeriet då.

Idag har åkeriverksamheten utvecklats med däckverkstad och stenhuggeri, men stenhuggeriet var det Sven-Åkes far som lade till bland produktutbudet i slutet av 60-talet. I stenhuggeriet gör de förutom gravvårdar, även en hel del annat - exempelvis bänkskivor, stengravyrer och mycket mer.
Särnait och Svart Rännås

I slutet av 80-talet och början av 90-talet köpte Sven-Åke de lokaler som han huserar i idag. Idag är det allt som allt 21 anställda, och trots en ganska mansdominerad bransch har han tre tjejer bland de anställda, varav två kör lastbil. Kontaktuppgifter till Gustafssons finner du här!

Vi vill passa på att tacka dig, Sven-Åke, för att du tog dig tid att visa upp ditt företag!


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/03/alvdalens-kommun-klattrar.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/03/foretagsbesok-lp-skog.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/03/foretagsbesok-hos-strakens-el-ab-i-idre.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/02/foretagsutveckling-for-saval-nya.html


//Frida Torsein